Ajankohtaista

< Takaisin

Tiedote 6.-luokkalaisten huoltajille lähikoulun määräytymisestä ja erikoisluokille hausta

 

Oppilaat siirtyvät vakiintuneiden koulupolkujen mukaisesti alaluokkien koulusta yläluokille. Yhtenäiskoulussa oppilaat jatkavat samassa koulussa.

Tulevan 7.-luokkalaisen lähikoulu ilmoitetaan huoltajalle Wilmassa lomakkeella ”Ilmoitus osoitetusta lähikoulusta perusopetuksen 7. luokalle”. Lähikoulu on luettavissa Wilmassa 20.1.2021. 

Huoltajan hakemuksesta lapsen koulupaikka voi erityisestä syystä olla muu kuin esitetty lähikoulu. Voit hakea lapsellesi koulupaikkaa muusta kuin esitetystä lähikoulusta Wilmassa olevalla ”Hakemus muuhun kuin lähikouluun 7. luokalle” -lomakkeella 29.1.–12.2.2021. Kun oppilas saa koulupaikan muusta kuin lähikoulusta, huoltaja huolehtii mahdollisista kuljetuskustannuksista.

Oulussa on kuvataiteen, liikunnan ja musiikin erikoisluokkia. 7. luokalta alkaville erikoisluokille pyritään kuudennen luokan keväällä, ja luokille on valintakokeet. Myös nyt erikoisluokalla opiskelevan kuudesluokkalaisen tulee hakea erikoisluokalle, jos hän haluaa jatkaa yläkoulussa erikoisluokalla. Valintakoe on kaikille hakijoille sama.  

Voit hakea lapsellesi paikkaa erikoisluokkatoimintaan 18.1.–1.2.2021 osoitteessa: https://ouka.inschool.fi/browsecourses täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen. Voit hakea lapsellesi paikkaa yhdelle tai useammalle erikoisluokalle. Mikäli haet useammalle erikoisluokalle, valitse kaikki erikoisluokkien haut samalla kerralla. Hakulomakkeella merkitset hakutoiveet oikeaan järjestykseen. 

Erikoisluokkien infotilaisuudet ovat tammikuussa (18.1. alkaen) ja valintakokeet helmikuussa (16.2. alkaen).

Lisätietoa 7.-9. luokilla opiskelusta ja erikoisluokista sekä erikoisluokkien info- ja valintakokeiden ajankohdat löytyvät Oulussa koulussa - perusopetuksen oppaasta huoltajille 2021-2022: www.ouka.fi/kouluoppaat sekä erikoisluokista myös osoitteessa: www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu/erikoisluokat.

Kaikissa perusopetukseen ja Wilman käyttöön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla: primustuki@ouka.fi

Jakolinkki