Avoin varhaiskasvatus Merikoski Avoin varhaiskasvatus Merikoski

Päiväkodissamme toimii avoimen varhaiskasvatuksen maksuttomat kerhot 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse kokopäivähoitoa. Toiminta on perheille maksutonta ja noudattaa pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoja. Kerhoissa ei  tarjota aterioita, mutta lapsi saa tuoda kotoa pientä terveellistä välipalaa.

Lumpeet

  • maanantai klo 8.45 - 11.45    
  • keskiviikko klo 8.45 - 11.45
  • perjantai klo 8.45 - 11.45                      

Ulpukat     

  • tiistai klo 12.30 - 15.30
  • torstai klo 12.30 - 15.30

Perhekerho

Perhekerhoon  lapset tulevat yhdessä oman aikuisen kanssa ja se kokoontuu kerran viikossa. Puuhastelun lomassa vanhemmilla on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia toisten vanhempien kanssa ja keskustella kaikista kasvatukseen liittyvistä asioista koulutetun henkilökunnan kanssa.

  • tiistai klo 8.45–11.45
     Kerhoissamme lasten kanssa työskentelevät lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja. Toteutamme kerhoissa laadukasta ja suunnitelmallista varhaiskasvatusta. Toimintamme on ohjattua, tavoitteellista ja monipuolista. Lapsi pääsee harjoittelemaan sosiaalisia taitojaan yhdessä muiden lasten kanssa, kerhossa lapsi saa oppia uusia asioita leikkimällä, liikkumalla, tutkimalla sekä taiteellisen kokemisen ja ilmaisemisen kautta. Kerhopäivän aikana toimimme pienryhmissä, joka mahdollistaa lapsen yksilöllisen huomioimisen.

Painopisteenä meillä on arkipäivän liikunta ja kestävä kehitys

Pidämme tärkeänä kasvatuskumppanuutta vanhempien kanssa. Lapsen aloittaessa kerhon käymme yhdessä vanhempien kanssa aloituskeskustelun, jossa saamme arvokasta tietoa lapsesta. Vanhemmilla on aina mahdollisuus keskustella henkilökunnan kanssa, lapseen liittyvissä asioissa, kun kokevat sen tarpeelliseksi.