Merikosken päiväkoti

  • Postiosoite postal Kytkintie 5 90500 Oulu
  • Puhelin Päiväkodin johtaja Johanna Schroderus work 044 703 5401
  • Aukioloajat 6.30–17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo
 

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Merikosken päiväkoti

Kytkintie 5
90500 Oulu

Ryhmien puhelinnumerot

  • Rentukat p. 044 703 6914
  • Kaislat p. 044 703 5402      
  • Esikot p. 044 703 6915
  • Vekkulit p. 044 703 6916
  • Taaperot p. 044 703 6917
  • Avoin varhaiskasvatus p. 044 703 5400

Päiväkodin johtaja

Johanna Schroderus
p. 044 703 5401
johanna.schroderus@ouka.fi

Varajohtaja 

Tiina Holma-Kangas
p. 050 592 9242
tiina.holma-kangas@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Mervi Kinisjärvi
p. 044 703 5325
mervi.kinisjarvi@ouka.fi

Ryhmät

Rentukat

Rentukat on 3-5-vuotiaiden lasten ryhmä jossa lapsia on 24. Ryhmässä työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. 

Kaislat

Kaislat on 3-5 vuotiaiden lasten ryhmä, jossa lapsia on 16.  Ryhmässä työskentelee  varhaiskasvatuksen opettaja ja  varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Taaperot

on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa on 12 lasta. Ryhmässä työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Vekkulit 

on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa on 12 lasta. Ryhmässä työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Esiopetusryhmät

Esikot

Esikot on 6-vuotiaiden lasten esiopetusryhmä jossa lapsia on 14. Ryhmässä  työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa.

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Päiväkotimme

Merikosken päiväkoti sijaitsee Oulussa, Tuiran kaupunginosassa, erittäin hyvien kulkuyhteyksien varrella lähellä keskustaa. Päiväkoti on perustettu vuonna 1971. Tällä hetkellä meillä on viisi lapsiryhmää. Lapsiryhmien määrä ja koko vaihtelee toimintakausittain.

Päiväkotimme tarjoaa kokopäivä- ja osapäivähoitopalveluja, maksutonta esiopetusta sekä avointa varhaiskasvatustoimintaa.

Päiväkotimme on peruskorjattu v. 2004, jolloin uusittiin kaikki sisäpinnat ja valaistus, katto muutettiin harjakatoksi ja saimme ilmastointijärjestelmän. Meillä on käytössämme avarat ja valoisat tilat.

Pihamme on täysin uudistettu v. 2006. Lasten ja aikuisten iloksi saimme pihalle kodan, joka on ahkerassa käytössä lettukestien ja makkaranpaiston merkeissä.

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

 

Merikosken päiväkodin toimintasuunnitelma (pdf)
 

Päiväkotimme antaa lapsille hyvää ja turvallista päivähoitoa sekä laadukasta varhaiskasvatusta lasta kunnioittaen ja perhettä tukien.

Päiväkotimme tärkeitä peruslähtökohtia ovat lapsen yksilöllinen huomiointi, psyykkisen ja fyysisen perusturvallisuuden antaminen ja lämmin ja läheinen vuorovaikutussuhde lasten ja aikuisten kesken. Toiminnan suunnittelun pohjana ovat lasten ja vanhempien toiveet, odotukset ja tavoitteet kasvatuksesta. Lisäksi toimintaamme ohjaavat vanhempien kanssa yhdessä tehdyt suunnitelmat hoidosta, kasvatuksesta ja opetuksesta.

Kasvatuskumppanuus

Kasvatuskumppanuus on vanhempien ja päiväkodin henkilöstön tasavertaista vuorovaikutusta kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemiseksi. Se on luottamuksellista, lasta ja vanhempia kunnioittavaa sekä erilaisia arvopohjia ja kulttuuria huomioivaa, jossa isät ja äidit ovat tasavertaisia kasvattajia.

Monikulttuurisuus

Päiväkodissamme on lapsia monista eri kulttuureista. Lapsen sopeutumista suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan tuetaan päiväkodin kasvatus- ja opetustoiminnalla sekä mahdollisella pienryhmätoiminnalla.


Maahanmuuttajataustaisille lapsille annetaan Suomi toisena kielenä -opetusta ja mahdollisuus on saada myös kotikielen opetusta. Lapselle tehdään yhdessä vanhempien kanssa henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma ja kotoutumissuunnitelma ja suunnitelmien pohjalta huomioimme toiminnassamme perheiden ja lasten monikulttuuriset taustat.

Sijainti kartalla: Merikosken päiväkoti kartalla

 

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset