In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Meille on tärkeää tarjota lapselle turvallista ja kodinomaista varhaiskasvatusta. Meillä kannustetaan lasta omatoimisuuteen ja tarjoamme onnistumisen kokemuksia, elämyksiä ja oppimisen iloa leikin ja ohjatun toiminnan avulla.

 Pienokaisen leikki Meidän mökki

Haluamme luoda mahdollisuuksia luontevalle yhteistyölle lasten vanhempien ja henkilökunnan kesken sekä tarjota tilaisuuksia lasten vanhempien tutustua toisiinsa. Meille tärkeitä arvoja ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, erilaisuuden hyväksyminen, hyvät ihmissuhteet, hyvät tavat ja ympäristön ja luonnon kunnioittaminen.

Lapsilähtöisyys – toiminnallisuus – leikinomaisuus

Annamme lapsen olla aktiivinen toimija ja oppija, jonka tekemistä motivoivat hänen omat tarpeet ja mielenkiinnon kohteet. Lapsellakin on oikeus ehdottaa asioita. Näin takaamme sen, että opitulle tiedolla ja taidolle löytyy hyvää käyttöä. Arvostamme lapsen leikkiä ja sille varaamme runsaasti aikaa.

Osaan ottaa itse vauhtia

Kiireettömyys – joustavuus – elämyksellisyys

Tarjoamme lapselle monipuolisen toiminnan avulla mahdollisuuden elämysten kokemiseen ja uuden oppimiseen. Annamme lapselle aikaa iloita, ihmetellä ja ymmärtää. Emme kiirehdi, jos jokin asia vie suunniteltua enemmän aikaa.

Sosiaalisuus – turvallisuus

Korostamme yhdessä toimimisen iloja ja yhteistä vastuuta. Iloitsemme toisten auttamisesta ja huomioon ottamisesta. Fyysisen turvallisuuden lisäksi pidämme huolen, että lapsella ei ole pelkoa kiusatuksi tai naurunalaiseksi joutumisesta.

 Luettasko satu? Rakennetaanko jotakin?