Siirry suoraan sisältöön

Elävän kaupunkikeskustan kokeilut käynnistyvät helmikuussa – kaupunkilaisilta kerätään kokemuksia

2.2.2023

Oulun Liikekeskus ry ja Oulun kaupunki toteuttavat helmikuussa kokeilut, joissa tavoitteena on parantaa Oulun keskustan vetovoimaa edistämällä sujuvaa asiointia ja talvisen keskustan houkuttelevuutta.

Kokeilujen avulla pystytään testaamaan ketterästi uusia ideoita ja oppimaan niistä. Kokeiluja on suunniteltu yhdessä asukkaiden, yritysten ja luottamushenkilöiden kanssa syksyllä järjestetyissä työpajoissa.

Liikekeskus ry:n ja kaupungin yhteistyönä tekemän kokeilun tavoitteena on selvittää, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin. Kiekolliset pysäköintipaikat toteutetaan kohteisiin, joissa on nykyisin maksullista pysäköintiä.

Pyöräpysäköinnin määrää vähennetään talvisin kunnossapidon vuoksi verrattuna muihin vuodenaikoihin, ja kokeilussa pysäköintiä lisätään muutamissa keskeisissä sijainneissa ja lisäksi yhdessä kohteessa testataan myös katoksellista telinettä. Pysäköintikokeilut ovat käynnistyneet helmikuun alussa.

Talavikatu Rotuaarin jatkeelle

Talavikatu elävöittää Kirkkokatua välillä Saaristonkatu-Albertinkatu. Kokeilun tavoitteena on selvittää, millaisilla ratkaisuilla talvista kävely-ympäristöä on mahdollista kehittää viihtyisämmäksi.

Talavikadulle lisätään talvista kasvillisuutta, levähdyspaikkoja sekä sääolojen salliessa yhteisöllinen jääteos, jota kaikki oululaiset pääsevät rakentamaan. Lisäksi kadulle kannustetaan tuomaan kokeilun aikana pienimuotoisia tapahtumia. Talavikatu avautui myös helmikuun alussa.

Kokeiluista kerätään palautetta asukkailta ja vierailijoilta verkkokyselyllä koko kokeilun ajan. Kyselyssä pääset myös kertomaan, millaista elämää toivoisit talviseen keskustaan tulevaisuudessa.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kirkkokadun Mannerheimin puiston kulmaan päättyvää väliä Saaristonkatu-Albertinkatua halutaan elävöittää uudella Talavikadulla. Kuva: Mun Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta