Siirry suoraan sisältöön

Kellari open mic -runoklubi juhlii 1-vuotissynttäreitä – lavarunoutta voi kokeilla kuka tahansa

13.3.2023

Kellari open mic -runoklubit jatkuvat koko vuoden Snooker Time -ravintolan alakerrassa. Maaliskuun klubin tiistaina 14. maaliskuuta avaa runoilija Laura Herva.

Snooker Time -ravintolan alakerrassa on järjestetty jo vuoden ajan kerran kuukaudessa Kellari open mic -klubeja, joissa keskitytään lavarunouteen.

1-vuotissynttäreitä juhlitaan tiistaina 14. maaliskuuta. Illan avaa rovaniemeläisrunoilija Laura Herva, jonka esikoisteos pinnat.hankaumat (Basam Books) ilmestyi syksyllä 2021.

Kellari open mic -klubeille myönnetty Oulun kaupungin tapahtuma-avustus takaa, että klubitoiminta jatkuu myös vuoden 2023 ajan. Klubi-iltoja järjestävän Kellarikollektiivin mukaan lavarunousillat ovat löytäneet hyvin yleisönsä, ja viimeisimmissä klubi-illoissa tila on ollut täynnä. Kellarikollektiivin muodostavat nykyisin runoilija-muusikko Sonja Kaisanlahti ja toimittaja-kirjailija Laura Juntunen.

“On ollut hienoa nähdä, millaisella lämmöllä ihmiset ovat ottaneet klubit vastaan. Runsas kävijämäärä osoittaa, että lavarunoutta ja sen tuomaa yhteisöllisyyttä on kaivattu Oulussa”, Kaisanlahti sanoo klubin tiedotteessa.

“Open micissa on nähty esityksiä niin ensikertalaisilta kuin kokeneemmiltakin lavarunoilijoilta."

Klubit alkavat lämmittelijäesiintyjien keikoilla, minkä jälkeen mikki on avoin kaikille halukkaille.

“Open micissa on nähty esityksiä niin ensikertalaisilta kuin kokeneemmiltakin lavarunoilijoilta. Klubeilla on ollut hieno tunnelma, sillä yleisö kannustaa kaikkia lausujia. Kellarissa jokainen esitys on arvokas”, Juntunen kertoo.

Kellari open mic – Laura Herva & open mic Snooker Time (Asemakatu 28) 14.3.2023 kello 20 alkaen. Seuraavat klubit järjestetään 25.4. ja 23.5.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Laura Herva avaa maaliskuun Kellari open mic -lavarunousillan. Kuva: Sonja Sinisalo

Lue myös

Lue lisää aiheesta