Siirry suoraan sisältöön

Lakko vaikuttaa tällä viikolla puhtaanapitoon, hiekanpoistoon sekä ulkoliikuntapaikkoihin

2.5.2023

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry aloitti tiistaina 2. toukokuuta työnseisauksen Oulun Infra -liikelaitoksen suorittamissa työtehtävissä. Perjantaihin saakka kestävä lakko näkyy keskustan alueella sekä ulkoliikuntapaikoilla.

Kaupunki keskeyttää käynnissä olevan hiekoitushiekan poisto keskustan osalta. Kiireelliset liikennettä haittaavat vauriot pyritään hoitamaan myös lakon aikana.

Lakko vaikuttaa keskustan alueen puhtaanapitoon, mikä voi näkyä muun muassa yleisellä alueella olevien roska-astioiden täyttymisenä.

Ulkoliikuntapaikkojen pukuhuoneet ja wc-tilat eivät ole käytössä. Heinäpään palloiluhalli on kiinni perjantaihin saakka. Vuorojen käyttäjiä tiedotetaan erikseen.

JHL:n aloitti työtaistelun tiistiana 2.5. klo 00.01 ja sen ilmoituksen mukaan työtaistelu päättyy perjantaina 5.5. klo 23.59. Työtaistelun piiriin kuuluvat kaikki Oulun Infra -liikelaitoksen työtehtävät. Lakon ulkopuolelle on rajattu viranhaltijat ja tukityöllistetyt. JHL:n mukaan lakko voidaan keskeyttää, mikäli kaupunginhallitus lopettaa ulkoistamisen edistämisen.

Oulun kaupunginhallitus käsittelee tiistaina 2.5. ulkoistamissuunnitelmaa, joka koskee Oulun Infra -liikelaitosta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
JHL:n lakko voi vaikuttaa tällä viikolla Oulussa esimerkiksi keskusta-alueen puhtaanapitoon. Kuva: Pasi Rytinki / arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta