Siirry suoraan sisältöön

Majoitusmyynti ylitti maaliskuussa Oulussa ja Pohjolan rengastiellä jo koronaa edeltävät lukemat

5.5.2023

Oulun ja lähiseudun tuoreimmat matkailutilastot osoittavat edelleen positiivista suuntaa. Kesästä odotetaankin vilkkainta pitkään aikaan.

Maaliskuussa tilastoitiin Oulussa yhteensä 50 500 rekisteröityä yöpymistä, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Kansainvälisten yöpyjien määrä kasvoi 40 prosenttia. Oulun ja 10 lähikuntaa kattavalla Pohjolan rengastiellä päästiin jo lähelle 100 000 yöpymisen rajapyykkiä (99 600), mistä kansainvälisten matkailijoiden osuus oli 9 900.

Lentokentälle saapui yhteensä 28 600 matkustajaa, mikä on 36 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Oulussa maksullisten yöpymisten määrän on ennakoitu kasvavan seuraavan kuuden kuukauden aikana keskimäärin 15,3 prosenttia vuoden takaisesta.

Matkailun kasvusuunta näkyy etenkin euromäärissä tarkasteltuna.

Oulussa majoitusmyynnin volyymi oli maaliskuussa 3,7 miljoonaa euroa, missä on peräti 30 prosenttia kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Myös Pohjolan rengastiellä euromääräinen myynti kasvoi 16 prosenttia, yhteensä 6,3 miljoonaan euroon.

Näillä lukemilla ylitetään jo koronavuosia edeltävät lukemat, joten Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari odottaa tulevaa matkailukesää luottavaisena.

”Jatkamme hyvällä ja tasaisella kasvun polulla. Tulevan kesän tapahtumat elävöittävät matkailua entisestään”, Kivisaari sanoo Visit Oulun tiedotteessa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Maaliskuun alussa Ouluun toi kansainvälisiäkin vierailijoita muun muassa Frozen People -tapahtuma Nallikarissa. Kuva: Pasi Rytinki

Lue myös

Lue lisää aiheesta