Siirry suoraan sisältöön

Oulun Kuusisaari muuttuu viidennen kerran koko perheen talviseksi ihmemaaksi

17.3.2023

Kuusisaaressa järjestetään jälleen pääsymaksuton, koko perheen talvitapahtuma lauantaina 18. maaliskuuta kello 11 –14. Paikalla pitävät vastaanottoa sekä Heppatohtori että Nallelääkärit, ja luvassa on myös poniajelua, mäenlaskua sekä uutuutena lasten sprinttihiihtokisa. Päivän tuotto lahjoitetaan Ukrainasta sotaa paenneille perheille.

Suunnitteluryhmän puheenjohtaja Pasi Virta kertoo, että tapahtumasta on tullut suosittu, sillä viime vuonna lähes 1 000 innokasta lasta ja aikuista oli tapahtumassa mukana. Luvassa on jälleen muun muassa poniajelua ja lasten keskuudessa suosittua keppiheppailua.

Tänä vuonna uutuutena on lasten sprinttihiihtokisa.

 ”Sukset mukaan lapsille. Kaikki osallistujat palkitaan”, kannustaa Virta.

”Myös oma keppari mukaan, mutta heinät ja vesi tulevat järjestäjiltä. Paikalla myös Heppatohtori ja mikäli perheen pienimipien nalle on loukkaantunut tai sairas, Kuusisaaressa löytyy apu Nallelääkäreiltä näihinkin vaivoihin”, Virta mainitsee.

”Mäenlaskuakin harrastetaan ilman ikärajoja eli oma liukuri kannattaa ottaa mukaan. Kuusisaaren talvitapahtumassa pääsee ihastelemaan myös paloautoa, johon sisältyy hälytysvaroitus. Lisäksi poliisin ja Liikenneturvan edustajat ovat paikalla koko tapahtuman ajan.”

Tuotto sotaa paenneille ukrainalaisille

Janoa ja nälkää voi taltuttaa puffetissa, josta löytyy juotavan lisäksi ainakin makkaraa ja munkkeja. Vain puffetissa tarvitsee rahaa, ja maksut hoituvat sekä käteisellä että kortilla.

”Tarkoitus on järjestää hyvänmielentapahtuma lähellä kaupungin keskustaa, jonne kaikki, vauvasta vaariin, ovat tervetulleita”, kertoo tapahtuman tiedottaja Ulla Karppinen.

Talkootunteja Lionseille on kertynyt järjestelyn tiimoilta noin 250, ja yhteistyössä ovat mukana oululaiset Lions-klubit, Kiimingin grilli, Halpa-Halli ja Oulun kaupunki. Päivän tuotto lahjoitetaan Ukrainasta sotaa paenneille perheille.

Oulun kaupungin liikuntapalveluista muistutetaan, että Kuusisaaren tapahtumapuiston alue hiihtolatuineen on varattu tuolloin tapahtuman käyttöön. Myös Raatin uimahallin kävijöitä pyydetään huomioimaan tapahtuman sekä alueen parkkipaikkojen rajallisuuden. Kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan paikalle tulemista kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

Lisätietoja tapahtumasta tästä linkistä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tunnelmia vuoden takaisesta tapahtumasta. Tänä vuonna jo viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman tuotot lahjoitetaan Ukrainan sotaa paenneille perheille. Kuva: Ulla Karppinen

Lue myös

Lue lisää aiheesta