Siirry suoraan sisältöön

Oulun matkailun kasvusuunta pysyi vahvana helmikuussa – kävijöitä paljon etenkin Saksasta

3.4.2023

Oulun alueen matkailu jatkoi nousukäyrällä helmikuussa. Seudullisena yhteistyönä markkinoitava Pohjolan rengastie teki helmikuun ennätyksensä myynnissä.

Viime kuukausien tilastot kertovat, että Oulun seudun matkailuala on elpymässä hyvin koronavuosista.

Tuoreimpien tilastotietojen mukaan Oulussa kirjattiin helmikuussa yhteensä 45 000 rekisteröityä yöpymistä, mikä on 28 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan. Pohjolan rengastiellä, joka kattaa Oulun lisäksi yhteensä 10 lähikuntaa, kirjattiin helmikuussa 88 500 rekisteröityä yöpymistä. Kasvua oli 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Oulussa majoitusmyynnin kokonaismäärä helmikuussa oli 3,3 miljoonaa euroa. Siinä on 55 prosenttia kasvua vuoteen 2022 verrattuna.

"On mukava nähdä varsinkin kansainvälisen matkailun kasvavat tunnusluvut. Meille matkustetaan nykyään etenkin Saksasta, mutta myös Ruotsi, Yhdysvallat ja Baltian maat ovat tekemässä vahvaa nousua."

Majoitusmyynti Pohjolan rengastien alueella oli yhteensä 5,4 miljoonaa euroa, 34 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022. Kyseessä on uusi helmikuun kuukausiennätys myynnillisesti.

”Pohjolan rengastien majoitusmyynnin osalta on euromääräisesti ylitetty jo koronavuosiakin edeltävät lukemat. Olemme yhdessä seutukuntien kanssa tehneet systemaattista yhteistyötä matkailun kasvattamiseksi. On mukava nähdä varsinkin kansainvälisen matkailun kasvavat tunnusluvut. Meille matkustetaan nykyään etenkin Saksasta, mutta myös Ruotsi, Yhdysvallat ja Baltian maat ovat tekemässä vahvaa nousua”, kommentoi Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari, joka odottaa tulevasta Oulun seudun matkailukesästä vilkasta.

Oulun Matkailu Oy on vuonna 2010 perustettu seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö. Pohjolan rengastiehen kuuluvat Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele, Tyrnävä, Ii ja Lumijoki.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ihmiset ottavat kuvia Toripolliisi-patsaalla.
Oulussa kirjattiin helmikuussa yhteensä 45 000 rekisteröityä yöpymistä. Kuva: Visit Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta