Siirry suoraan sisältöön

Oulun ydinkeskustan joukkoliikenteen vuorotarjonta lisääntyy – sähköbusseja tulee liikenteeseen jo kesäkuussa

5.6.2023

Oulun keskustan joukkoliikenteen palvelutaso paranee. Kalusto uusiutuu ja vuoroja tulee lisää. Ensimmäiset sähköbussit aloittavat liikennöinnin jo kesäkuussa.

Oulun kaupunginhallitus valitsi hiljattain joukkoliikenteen palvelutasoksi vuosille 2024–28 kolmesta vaihtoehdosta toiseksi laajimman mallin, jonka mukaan Oulun seudun joukkoliikennettä kehitetään vuosittain noin 5,5 miljoonalla eurolla vuodesta 2025 lähtien. Sekä yhdyskuntalautakunta että kaupunginhallitus päätyivät kustannus- ja palvelutasoltaan keskimmäiseen vaihtoehtoon äänestysten jälkeen.

Palvelutason määrittely luo pohjan sille, millaisilla satsauksilla alueen joukkoliikennettä kehitetään lähivuosina. Palvelutasoesitystä valmisteltiin joukkoliikennejaostossa sekä joukkoliikennetiimissä, ja valmistelutyössä hyödynnettiin muun muassa asiakaspalautetta sekä viime vuoden puolella tehdyn asukaskyselyn tuloksia.

Oulun joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho kertoo, että heti joukkoliikenteen kehittämistä koskevan päätöksen tultua tiedoksi avattiin hankintakilpailutus, joka päättyy elokuun alussa. Kilpailutukseen kuuluvassa tarjouskilpailussa parhaat pisteet saa sähköbusseista.

”Kalustovaatimuksissa tulee parannuksia nyt tämän uuden kilpailutuksen myötä, eli pyritään saamaan sitä sähkökalustoa. Kilpailutuksessa ovat myös keskustan runkolinjat, joihin tulee parannuksia, eli vuorotarjonta lisääntyy. Kiteytetysti kalusto paranee ja vuorotarjonta paranee ydinkeskustan alueella”, Väliaho kertoo.

”Hankintapäätös pyritään saamaan elokuun joukkoliikennejaostoon. Silloin tiedetään, kuka on voittanut tarjouksen ja minkälaista kalustoa tulee. Sähköbusseja on tulossa liikenteeseen jo kesän alussa, joten kalusto paranee jo ennen tuota kilpailutusta”, Väliaho jatkaa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koiviston Auto ja OuBus tuovat sähköbusseja liikenteeseen keskustan alueelle jo kesäkuussa. Kuva: Antti A.T. Leinonen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta