Siirry suoraan sisältöön

Oulun yliopiston Uniikkia Oulusta -tiedesarja alkaa – tallenteet nähtävillä myös Mun Oulussa

15.5.2023

Oulun yliopisto julkaisee viisiosaisen Uniikkia Oulusta -tiedesarjan, joka nähdään myös Mun Oulun verkkosivuilla. Sarjassa yliopiston tutkijat esittelevät tutkimuksiaan, jotka liittyvät maailman polttaviin kysymyksiin, kuten Venäjän hyökkäyssotaan, hiilineutraaliin teollisuusteen tai kyberturvallisuuteen. Ensimmäinen jakso käsittelee aihetta, voiko oululainen ekobetoni pelastaa maailman.

Oulun yliopisto on aloittanut YouTubessa Uniikkia Oulusta -tiedesarjan, jossa eri alojen huippututkijat kertovat kiinnostavasti ajankohtaisesta tutkimuksestaan. Sarjan inserteissä vieraillaan Oulun yliopiston kiehtovissa tutkimusympäristöissä. Studio-osuudet on nauhoitettu Linnanmaalla Oulun yliopiston Studio Lipastossa.

”Sarjassa tutkijamme esittelevät tutkimustaan, joka liittyy koko maailmaa koskeviin polttaviin kysymyksiin, kuten Venäjän hyökkäyssota, hiilineutraali teollisuus, kyberturvallisuus. Sarja esittelee tutkimusta näistä merkittävistä aiheista yleistajuisella ja kiinnostavalla tavalla”, kertoo viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto Oulun yliopistosta.

Voiko oululainen betoni pelastaa?

Tutkijoista mukana ovat kiertotalouden materiaalitutkimuksen professori Mirja Illikainen, historian professori Kari Alenius, naistentautien professori Terhi Piltonen, yli-intendentti Marko Mutanen ja kyberturvallisuuden professori Kimmo Halunen. Sarjan vauhdikkaana ruutukasvona ja studioisäntänä toimii oululainen alan ammattilainen Juho Karjalainen.

Ensimmäinen jakso Voiko oululainen ekobetoni pelastaa maailman? on julkaistu Oulun yliopiston YouTube-kanavalla 10. toukokuuta. Siinä tutustutaan kiertotalouden materiaalitutkimuksen professori Mirja Illikaisen johdolla ekobetoniin, sen valmistukseen ja mahdollisuuksiin tuottaa betonia ilman päästöjä.

Uusia jaksoja julkaistaan yliopiston YouTube-kanavalla kerran viikossa kesäkuulle asti.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta