Siirry suoraan sisältöön

Palliatiivisen hoidon kansalaistapahtuma tuo tärkeitä asioita esille Oulun Aleksinkulmassa

11.4.2023

FinPall-hanke järjestää palliatiivisen hoidon kansalaistapahtuman Oulun Aleksinkulmassa 27. huhtikuuta. Tapahtumassa tuodaan esille, miten elää parantumattoman sairauden kanssa ja kuinka esimerkiksi kotihoito järjestyy.

Aleksinkulman juhlasalissa on mahdollista keskustella aiheesta myös asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuudessa kuullaan palliatiivisen hoidon kehitystyöstä ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen eli Pohteen palveluista.

Palliatiivisen hoidon tavoite on ennaltaehkäistä ja hoitaa oireita, vaalia elämänlaatua ja mahdollistaa hyvä elämän loppuvaiheen hoito.

Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä ja ilmoittautumisen yhteydessä saa tarvittavan linkin. Paikan päällä on myös kahvitarjoilu. Ennakkoilmoittautumiset vastaanotetaan tämän linkin kautta 15. huhtikuuta mennessä.

Hoito kaikille tarvitseville

Palliatiivinen hoito on parantumatonta, etenevää sairautta sairastavan potilaan aktiivista kokonaisvaltaista hoitoa. Sen tavoitteena on vähentää kärsimystä ja vaalia elämänlaatua. Läheisten huomioiminen ja tukeminen kuuluvat palliatiiviseen hoitoon. Palliatiivinen hoito voi kestää vuosia.

Saattohoito on palliatiivisen hoidon viimeinen vaihe. Sen aika on viimeisinä elinviikkoina tai -päivinä. Saattohoitopäätöksen tekee lääkäri.

Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa keskeistä on kivun ja muiden oireiden lievitys sekä fyysisiin, psyykkisiin, sosiaalisiin ja henkisiin ja hengellisiin tarpeisiin vastaaminen. Hoito on moniammatillista, ja siinä korostuu vuorovaikutus. Palliatiivinen hoito kuuluu kaikille iästä ja diagnoosista riippumatta.

Palliatiivisen hoidon Kansalaistapahtuma 27.4.2023 klo 18.00-20.00 Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9, Oulu Juhlasali

Illan ohjelma

  • 18.00: Tilaisuuden avaus Minna Hökkä, sairaanhoitaja, projektipäällikkö Pohjois-Suomen yhteistoiminta-alue FinPall-hanke
  • 18.05: Palliatiivinen hoito ‒ mitä kaikkea tulisi huomioida? Eeva Rahko, erikoislääkäri, palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys, OYS syöpäkeskus
  • 18.25: Kotiin tuotavat palvelut Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella (Pohde) Jaana Isopahkala, vastuualuepäällikkö Yhteinen osaamiskeskus, Ikäihmisen palveluiden toimialue Klo 18:45 Kahvittelu ja kysymysten valmistelua asiantuntijoille
  • 19.10: Asiantuntijapaneeli vastaamassa osallistujien kysymyksiin. Mukana myös johtava sairaalapastori Juha Kyllönen, Oulun seurakunnat
  • 20.00: Tapahtuman päätös

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa keskeistä on kivun ja muiden oireiden lievitys sekä fyysisiin, psyykkisiin, sosiaalisiin, henkisiin ja hengellisiin tarpeisiin vastaaminen. Kuva: Pohde

Lue myös

Lue lisää aiheesta