Siirry suoraan sisältöön

Presidentti nimitti Pekka Asikaisen kenttäpiispaksi: ”Nato-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään”

15.4.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti perjantaina Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikaisen kenttäpiispaksi. Kenttäpiispa johtaa puolustusvoimien hengellistä työtä.

Pekka Asikainen aloittaa Puolustusvoimien palveluksessa kenttäpiispan virassa kesäkuun alussa. Virka on viiden vuoden määräaikainen virka. 

Asikainen kertoo seurakuntayhtymän tiedotteessa olevansa ylpeä siitä, että voi liittyä arvostamaansa sotilaspappien rivistöön Puolustusvoimien palvelukseen. Hän arvostaa sitä, että tehtävä on valtakunnallinen ja kansainvälinen.

”Suomen Nato-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään”, sanoo Asikainen.

Kenttäpiispa johtaa puolustusvoimien hengellistä työtä. Hän on valtion virkamies ja kenraalikuntaan kuuluva erikoisupseeri, joka vastaa puolustusvoimissa hengellisen ja henkisen tuen antamisesta ja yhteydenpidosta Suomessa toimiviin kirkkokuntiin sekä uskonnollisiin yhteisöihin. Virkansa puolesta hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus piispainkokouksessa ja kirkolliskokouksessa.

Asikainen on sotilasarvoltaan reservin majuri ja käynyt sekä alueellisen että valtakunnallisen maanpuolustuskurssin. Hänellä on teologian ja filosofian tohtorin tutkinnot, ja hän on toiminut Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtajana helmikuusta 2019 alkaen.

Nimityksen myötä Oulun seurakuntayhtymään tulee avoimeksi yhtymäjohtajan virka.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
"Minulla on kiitollinen mieli seurakuntayhtymän työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja koko verkostoa kohtaan", sanoo valtakunnalliseen virkaan kenttäpiispaksi valittu Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta