Siirry suoraan sisältöön

Puuntaimet löysivät tiensä multaan – nuorten soutama energia muuttui koivuiksi ja männyiksi

25.5.2023

Oulun koululaisten soutuhaastekisan tuloksena istutetaan vuosittain satoja puuntaimia. Myllytullin koululaiset istuttivat koivua ja mäntyä meluvallille Kaukovainiolla.

”Miten te olette näin nopeita, nämähän on pian kaikki istutettu”, hämmästelee Oulun Infra -liikelaitoksen kunnossapitovalvoja Anu Laakko seistessään Kaukovainion kohdalla Myllytullin kahdeksasluokkalaisten kanssa.

Meneillään on viime vuonna soudettujen kilometrien jälkeinen puidenistutus. Miten nämä edes liittyvät yhteen?

”Oulun koululaiset osallistuvat joka vuosi soutuhaasteeseen nimeltään kOulujokisoutu. Kaikkien koulujen soudettu matka muutetaan energiaksi, ja sillä energialla tuotetaan kasvua eli puuntaimia. Tänä vuonna taimet hankki meille Oulun Tilapalvelut, ensi vuonna Oulun Energia”, kertoo kehittäjäopettaja Jussi Tomberg.

Ympäristötietoisille nuorille puuntaimien istuttaminen oli mieleistä puuhaa. Keskellä oikealla ohjaajana toiminut Anu Laakko ja hänen takanaan Hintan koulun neljäsluokkalaisia.

Nyt siis Kaukovainiolla istutetaan viime vuonna soudettujen kilometrien lähes kahtasataa puuntainta.

”Istutamme sekä koivua että mäntyä ja erityisesti tähän meluvallille moottoritien varteen. Siinä kasvavat puut antavat sekä näkö- että kuulosuojaa”, Laakko kertoo.

Ensi vuonna puuntaimia on jo yli 300

kOulujokisoutu on koulujen oma haastekisa, jossa koululaiset voivat virtuaalisesti kisata toisiaan vastaan. Viime vuonna kisaan Oulujoen kuninkuudesta osallistui kymmenisen koulua, ja tänä vuonna kouluja on jo 13. Tänä vuonna soudetut 1 233,7 kilometriä vastaa 319 puuntainta, jotka pääsevät maahan siis ensi keväänä.

”Tänä vuonna saatiin aivan mahtavat tulokset, kaikki koululaiset soutivat upeasti”, kehaisee Tomberg.

Myös Anu Laakko on tyytyväinen koululaisten istutustahtiin ja asenteeseen.

”Huippuporukkaa kerrassaan, meillä on ollut tosi mukava aamupäivä”, hän toteaa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myllytullin kahdeksasluokkalaiset istuttivat puita meluvallille Kaukovainiolla. Kuvat: Anu Laakko

Lue myös

Lue lisää aiheesta