Siirry suoraan sisältöön

Tuomiokirkon remontti alkaa 24. huhtikuuta – remonttikuukausien aikana vihkimisiä vain viikonloppuisin

22.3.2023

Oulun tuomiokirkon remontti vaikuttaa kirkon käyttöön keväästä syksyyn kolmen vuoden ajan. Julkisivuremontti ei sulje kirkkoa kokonaan, mutta vihkimisiä ja muita juhlatilaisuuksia pidetään remonttikuukausina vain viikonloppuisin.

Oulun seurakuntayhtymä aloittaa tuomiokirkon remontin 24. huhtikuuta. Kolmen seuraavan vuoden aikana kunnostetaan kirkon julkisivurappaus ja portaat, maalataan puiset ulkoverhousosat ja uusitaan ulkovalaistus.

Remonttia ei tehdä ympäri vuoden, vaan se ajoittuu vuosittain huhtikuusta lokakuulle. Rappauksen korjauksen ja maalauksen vuoksi osa kirkon seinistä on kesäisin huputettuna ja piha-alueella on rakennustelineitä ja työmaakontteja. Töitä tehdään arkisin, jolloin tiedossa on myös meluhaittoja.

Remontin aikana kirkkoa voidaan käyttää viikolla, mutta vihkimisiä ja muita juhlatilaisuuksia pidetään vain viikonloppuisin. Sanomakelloja soitetaan ainoastaan lauantaisin.

”Tämän vuoden töitä on kirkon ulkoportaiden kunnostus ja pääoven yhteyteen tehtävä uusi invaluiska nykyisen tilalle. Lisäksi kahdella ulkoseinällä ja pääeteisaulassa tehdään seinien rappauskorjauksia”, Oulun seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo kertoi Mun Oululle maaliskuun alussa.

Tuomiokirkon kellarissa kesäisin pidettävän Cafe Kryptan toiminta siirtyy Vanhaan pappilaan Asemakadulle. Lisäksi kirkon ovia tulee olemaan suljettuina, esimerkiksi pääovi ja eteisaula ovat kiinni remontin alusta neljän viikon ajan.

Kirkon sileiden, keltaisiksi maalattujen ulkoseinien rappaukset on kokonaisuudessaan uusittu viimeksi vuonna 1986. Samana vuonna kunnostettiin myös räystäs- ja kerroslistat. Julkisivun puiset osat kunnostettu viimeksi vuonna 2015.

Remontin arvioidaan valmistuvan syyskuussa 2025. Kolmevuotisen remontin kokonaisbudjetti on 2,6 miljoonaa euroa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun tuomiokirkkoa remontoidaan kolmen vuoden ajan, joka vuosi huhtikuulta syksyyn saakka. Kuva: Niina Teräslahti

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta