Siirry suoraan sisältöön

Uusia linja-autovuoroja käynnistyy Oulusta Koillismaalle kesäkuussa 2023

22.3.2023

Ely-keskuksen kilpailuttama liikenne täydentää tulevasta kesästä alkaen olemassa olevaa markkinaehtoista liikennettä Kuusamon ja Oulun välillä. Suurin osa liikenteestä toteutuu nykyisin markkinaehtoisesti, mutta liikennetarjonnassa on aukkoja. Uusien vuorojen myötä Kuusamon suunnasta pääsee aikaisin aamulla Ouluun ja illalla Oulusta Kuusamon suuntaan.

Arkiaamujen ja -iltojen linja-autoyhteydet Kuusamon ja Oulun välillä paranevat 5. kesäkuuta alkaen, kun Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen kilpailuttamat uudet linja-autovuorot käynnistyvät.

Uudet vuorot liikennöidään maanantaista perjantaihin. Aamuvuoro lähtee Kelantieltä Kuusamosta kello 4.30 ja saapuu Oulun linja-autoasemalle kello 7.30. Iltavuoro taas lähtee Oulun linja-autoasemalta kello 20.30 ja saapuu Kelantielle Kuusamoon kello 23.30.

Kumpikin vuoro pysähtyy myös Pudasjärven ja Taivalkosken keskustassa. Vuorojen liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Pohjolan Matka. Liikennöintisopimus on voimassa 31.5.2026 asti.

Aamuvuoron aikataulu on suunniteltu erityisesti työmatkustajia, opiskelijoita ja OYS:ssa asioijia varten. Oulussa vuoro pysähtyy tarvittaessa OYS:n ja OSAO:n Kaukovainion yksikön kohdalla. Lisäksi Oulussa on vaihtoyhteys Helsinkiin klo 7.49 lähtevään junaan. Vastaavasti iltavuoroon on vaihtoyhteys Helsingistä kello 19.51 ja 20.12 saapuvista junista.

Lipputuotteet ja aikataulut

Vuoroissa käytettäviä lipputuotteita myydään verkossa Matkahuollon eri myyntikanavissa. Kertalippuja myydään myös linja-autossa käteisellä sekä pankki- ja luottokorteilla. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa.

Sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen. Vuorojen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, reittioppaaseen ja Reitit ja liput mobiilisovellukseen sekä Google Mapsiin. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista tulee saataville myös linja-autoihin.

Yllä mainitut tiedot eivät koske Kuusamon ja Oulun välistä markkinaehtoista liikennettä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Elyn kilpailuttamissa uusissa bussivuoroissa on aikataulut aamuisin suunniteltu erityisesti työmatkustajia, opiskelijoita ja OYS:ssa asioijia varten. Kuva: Ely

Lue myös

Lue lisää aiheesta