Marja Karjalainen

“Olen kahdeksan lapsen äiti, pienen "Minnin" mummo ja saattohoitajaopiskelija Jäälistä. Koska elämä on hieno matka, haluan nähdä kaiken sen kauneuden joka puolelta. Minusta elämässä tärkeää on ilo, hymy, toisten auttaminen ja ilahduttaminen. Pienlähettilään roolissa saan jakaa someen iloisia Oulu-asioita. Ja sillä pienellä tavallani voin vaikuttaa siihen, miten meidän oululaisten rakas koti näyttäytyy muualle Suomeen ja koko maailmaan. Mielestäni meistä jokainen voi sydämeltään olla Oulun kaupungin pienlähettiläs.”

Teija Karisaari

“Olen 35-vuotias, kolme vuotta sitten Lapista Ouluun kotiutunut naisimmeinen. Perheeseeni kuuluu mies, lapsi ja jackrussellinterrieri Roope. Harrastan monipuolisesti kaikenlaista musiikista pyörätuolitanssiin, ja Oulu tarjoaakin kaikenlaisia elämyksiä aktiivisille ihmisille!

Minusta parasta Oulussa on sen koko. Oulu on pieni suuri kaupunki, jossa aina tapahtuu jotain. Olen todella innostunut päästessäni mukaan pienlähettilästoimintaan esittelemään Oulun parhaita puolia ihmisille!”

Vilina Kovanen

“Moikka. Oon Vilina. Mä tykkään musiikista ja eläimistä. Oon musiikkiluokalla ja soitan alttoviulua. Pitäkää mahtava päivä! <3”

Instagram: @_vilkukka_

Robi Tolonen

“Moi! Oon Robi, yks Oulun pienlähettiläistä! Oon 16-vuotias, opiskelen liiketoimintaa OSAOlla ja pelaan koripalloa YMCA Oulussa! Oon muutenkin kova urheilumies, niin mut todennäköisesti löytää katsomosta hortoilemasta ihan lajista riippuen.”

Instagram: @tolonenrobi

Höpö

“Olen Höpö, 4-vuotias glen of imaalinterrieri. Pienlähettiläänä katselen maailmaa ja Ouluani ruohonjuuritasolta. Oulussa parasta on kaikki, mutta viihdyn erityisesti luonnossa ja vesistöjen äärellä. 

Käyn moikkamassa säännöllisesti polliisikamuani torilla. Parit hyvät koirakamut tapaan mielelläni Oulun mainioissa koirapuistossa. Käyn myös säännöllisesti töissä ja toimin koulukoirana. Talvella hiihtelen Auranmajalla toisinaan, ja säännöllisesti kirmaan frisbeekiekon perässä Oritkarin jäällä. Kesäisin minut voi löytää pulikoimasta Hartaanselällä Tukkisaaren kohdilta. Luontokohteissa ympäri Oulua vierailen läpi vuoden.

Luontokulttuurin lisäksi kaupunkikulttuuri, koulukulttuuri, keskustelukulttuuri, ruokakulttuuri, urheilukulttuuri, kalastuskulttuuri, musiikkikulttuuri ja rapsuttelukulttuuri sekä kaikki vieraat kulttuurit kiinnostavat. Sloganini onkin: ‘Kuono kohti kulttuuria!’

Hovikuskina ja managerinani toimii Liisa Vilppola.”

Instagram: @glen_of_imaal
Twitter: @kulttuurikoira

Linda Lauri

“Moikka! Oon 25-vuotias entinen oululainen, nykyinen espoolainen tyyppi. Työkseni opetan alakoulussa, ja harrastuksiini kuuluu mm. futsalin pelaaminen. Päivittelen mun näkemyksiä Oulusta kaupunkina ja paikkana, joka on mulle aina yhenlainen koti, vaikka sieltä oon pois jo muuttanut. Tervetuloa seuraamaan mun pienlähettiläskautta!”

Instagram: @pienlahettilas

Hanna Kivimäki

“Morjes! Olen 26-vuotias opeopiskelija. Olen höpsö, iloinen taiteilija ja kulttuurifiilistelijä. Alun perin olen Tampereelta mutta sittemmin oululaistunut ja kaupunkiin lämpimästi kiintynyt. Kanssani Oulussa seikkailevat poikaystäväni Aapo Kukko sekä ilkikurinen koiranpallero Sohvi.”

Facebook: https://www.facebook.com/hanna.kivimaki1
Instagram: https://www.instagram.com/han_maki/

PIrjo Pesonen

“Oon Pirjo, 29-vuotias uunituore Oulun pienlähettiläs. Innostun urheilusta, lautapeleistä ja luonnossa retkeilystä. Oon utelias kokeilemaan uusia juttuja, ja mulla onkin aika monta rautaa tulessa. Oulussa mun mielestä parasta ovat oululaiset ihmiset! <3”

Instagram: @pesosenpirso

Tuomas Asunmaa

“Oon uluko-oululainen ja pyörittelen ommaa kohta kymmenen hengen virmaa Puolasa. Me avustettaan suomalaisia yrityksiä räjjäyttelemään myyntiä Euroopasa ja tehhään myös rekrytointia. Kirjottelen enimmäkseen bisneksestä mutta myöski urheilusta, mussiikista ja kulttuurista ylleensäkki. Minut löytääpi Linkkedinistä, omilta kotisivvuilta ja joskus harvoin Facebookistaki.”

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tuomas-asunmaa-77492718/
Kotisivut: www.spondeo.fi
Facebook: https://www.facebook.com/tuomas.asunmaa.7/

Asko Mäkäräinen

“Olen 34-vuotias kahden lapsen isä ja yrittäjä Jäälistä. Tykkään kulkea omia polkujani humoristisella ja energisellä otteella. Rakastan koko Suur-Oulua, mutta haluan erityisesti tuoda esille Kiiminkijokea ja sen lähialueita. Värikästä elämääni voit seurata minun ja yritykseni Hyvinvoitaskon somesta.”

Insta: @askomakarainen ja @hyvinvoitasko
Facebook: @askomakarainen ja @hyvinvoitasko
TikTok: @askomakarainen ja @hyvinvoitasko

Sylvester Eriksson-Bique

“Olen matemaatikko Oulun yliopistolla ja uusi oululainen. Oulussa rakastan juoksureittejä, mukavia ihmisiä ja merellisiä maisemia. Haluan oppia tuntemaan ja rakastamaan uutta kotikaupunkiani ja tuoda jotain uutta mukanani. Olemme porukalla luoneet uuden juoksutapahtuman, Pokkinen parkrunin, jonka ilosanomaa levitän Oulussa ja muualla. Sen kautta olen tavannut aivan mahtavan porukan Oulussa. Pokkisen puistosta (melkein) joka lauantai minut voi löytää ja kertoa vaikka, että mitä uutta minun pitäisi kokeilla Oulussa.”

Instagram: @vesteri90
Twitter: @SylvesterBique

Ritva Heiskari

“Hei! Olen eläkeläinen ja entinen yrittäjä. Päiväni täyttyvät vilkkaasta harrastustoiminnasta, Teatteri Neliapilasta ja pienryhmä KolmiApilasta. Esitämme pienryhmän kanssa teatteria palvelu- ja vanhainkodeissa, Ikäihmisten Olohuoneella ja niissä paikoissa, joihin meitä tilataan. Olen myös yksi Lähellä laulaen -ryhmästä, joka käy sovitusti myös kaupungin eri palvelu- ja vanhainkodeissa vetämässä yhteislaulua. Vanhat kansakoululaulut ovat hyvin suosittuja. Muihin harrastuksiini kuuluvat vesijumppa ja ulkoilu sekä ystävät ja sukuni. 

Käyn eri kulttuuritapahtumissa Oulussa ja muuallakin.”

Laura Rautio

“Toimin Oulun kaupungin pienlähettiläänä yhdessä avomieheni Heikin kanssa. Työskentelen päivisin varhaiskasvatuksen opettajana ja päiväkodin varajohtajana, kun taas iltaisin ja viikonloppuisin tarjoan oman yritykseni kautta työelämävalmennuksen ja oppimismuotoilun palveluita. Vapaa-ajalla tapaan ystäviäni Oulun keskustan kahviloissa ja ravintoloissa sekä käyn äänikirjakävelyillä Oulujoen suistoalueen maisemissa. Lisäksi olen viime aikoina innostunut sisustamisesta. Hauskana nippelitietona voin mainita, että kodistamme löytyy mm. Vallilan Oulu-verhot sekä Essi Peltoniemen maalaama Oulu-kaupunkijuliste.”

Sana

“Olen urbaania poppia ja räppiä yhdistelevä artisti Sana. Olen kotoisin Espoosta, mutta keikkareissu pohjoiseen vuonna 2006 pääsi vähän venähtämään. Rakastuin välittömästi Ouluun ja jäin tänne. Se rakkaus ei ole kadonnut vuosien varsilla mihinkään. Täällä on hyvä olla.”

Instagram: sanavirallinen

Niklas Jokelainen

“Olen 21-vuotias jalkapalloilija Oulusta. Pelaan jalkapalloa ammatikseni AC Oulussa ja opiskelen ohessa liiketoiminnan perustutkintoa. Olen energinen ja nautin liikunnasta monin tavoin.”

Instagram: @niklasjokelainen

Saija Tarkki

“Olen 38-vuotias äiti, vaimo ja nautiskelija (tai ainakin yritän). Tykkään maalata, kutoa, joogata, juosta, tanssia, käydä puntilla, pyöräillä ja yleisestikin tykkään liikkua. Olen melkoinen organisoija myös perheen arjessa ja aika tiukka pitämään kiinni periaatteista.

Olen paljasjalkainen oululainen ja hyvin ylpeä oululaisuudestani. Oulun murteella on tullut vedettyä ympäri Suomea ja maailmaa. Jääkiekkoilijana olen edustanut Suomea ja Oulua neljissä olympialaisissa ja kahdeksan kertaa MM-kisoissa. Mukaan kisoista on myös tarttunut muutama mitali. Oulun Kärppiä edustin peliurallani 21 kauden ajan. Nyt toimin Oulun Kärppien naisten liigajoukkueen managerina.”

Instagram: saijatar

Minna Nelson

"Hei, olen Minna ja alunperin kotoisin Kajaanista. Olen asustellut Oulussa nyt kolmen vuoden ajan, ja sitä ennen vaikka ties sun missä, myös Skotlannissa! Hain pienlähettilääksi, sillä olen erittäin innostunut somettamisesta ja ollut 'online' jo vuodesta -94, kun ensimmäisen kerran kirjauduin IRC:iin. Digitaalisuus ja digimaailman vinkeet kiinnostavat minua muutenkin. Mutta tietenkin pienlähettiläänä minua ihastuttaa Oulu. Pidän Oulun merellisestä ympäristöstä ja pyöräilen kesäisin pitkin Oulujoen rantoja Toppilaan meren rantaan, missä viihdyn usein tuntikausia ihan vain merituulta fiilistellen. Myös talvisin viihdyn siellä meren rannalla, vaikka tuulisi kovastikin!

Minut tavoittaa somesta tunnuksella @minnamoira, joka kanavasta! Ihan niistäkin, joista kukaan ei ole kuullutkaan."

Aapo Kukko

“Olen kolmikymppinen sarjakuvantekijä ja käsikirjoittaja. Historia ja yhteiskunnalliset asiat varsinkin kiinnostavat luovassa työskentelyssä. Tällä hetkellä olen tekemässä sarjakuvaromaania pasifisti Yrjö Kallisesta, jonka elämänvaiheet sivuavat myös Oulun kaupungin historiaa.”

Instagram: @aapo_kukko

 

Aino Peltokoski ja Anna Karhu

“Hellou, olemme oululainen nörttipariskunta, joka on ollut mukana järjestämässä jos jonkinmoisia populäärikulttuuritapahtumia jo vuosia. Harrastamme molemmat cosplayta, tanssia ja musiikkia. Yhdistystoiminta ja vapaaehtoisvoimin järjestetyt pientapahtumat ovat lähellä sydäntämme.”

Instagram: @jonnerinkeli ja @ainocos (Aino) sekä @skumppakarhu (Anna)
Facebook: @ainocos (Aino)

Laura Vähäsaari

“Olen ikuisesti utelias ja aina uusista asioista innostuva, kunnianhimoinen ja aktiivinen itsensä haastaja. Työskentelen Nokialla tuotekehityksessä operatiivisessa johdossa. Nautin leipomisesta, kasvihuoneen ja pihan hoitamisesta sekä hulluttelusta ja höpöttämisestä lasten kanssa. Touhuan, remppaan, sisustan ja harrastan DIY-projekteja mieheni kanssa. Tykkään matkustelusta, hyvästä ruoasta sekä rauhallisista hetkistä pihasaunassa ja omalla nuotiopaikalla. Pidän jokaisesta vuodenajasta ja olen jouluhöperö, josta on ihana ilahduttaa muita. Fun fact, olet voinut törmätä minuun myös mainoksissa.”

Instagram: @made_in_madekoski ja @lauravahasaari
Facebook: Laura Vähäsaari

Jari-Pekka Raitamaa

Yritysmaailman monitoimimies. Katse maailmalla, sydän Oulussa.

Twitter: https://twitter.com/jraitamaa/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jraitamaa/
Facebook: https://www.facebook.com/jraitamaa/
Weibo: https://www.weibo.com/jraitamaa/
Instagram: https://www.instagram.com/jraitamaa/

Sari Palo

“Materian tajussa kahden tytön äiti sisustaa perheen tiilitaloa. Asiaa astioista, tarinoita designista, kirppiskierroksia. Toisinaan blogi hieman vihertääkin.”

Blogi: http://materiantaju.blogspot.com/
Instagram: https://www.instagram.com/materiantaju/

Henna Perkkiö

“Olen 34-vuotias nainen ja asun 3-vuotiaan poikani ja mieheni kanssa Oulujoen lähistöllä. Työskentelen hyvinvointiverkkokauppa Minskan parissa päivätyökseni. Olen alkuperäinen oululainen, mutta palasin tänne viisi kuukautta sitten Helsingistä 14 vuoden poissaolon jälkeen. Olen pienlähettiläspestistä erittäin kiitollinen.”

Instagram: @henna.perkkio

Leena Tomukorpi

“Olen syntyperältäni pieni ja pippurinen Porin Piru, joka muutaman mutkan kautta tutustui, ihastui ja rakastui Ouluun ja oululaisten ihmisten asenteeseen. Toukokuusta asti olen seilannut kaupungin katuja kuin turisti konsanaan!

Harrastan terästaistelua (viikinkimiekkailua) Pohjan Kaartin riveissä, ja sain myös kunnian olla yksi historianelävöitysharrastusta edistävän ja mahdollistavan yhdistyksen, Pohjan Väki ry:n perustajajäsenistä. 

Mielenkiinnonkohteeni ja harrastukseni ovat hyvin käsityö- ja muinaispainotteisia, siten myös postauksenikin. Toivottavasti ympäröivää maailmaa kiinnostaa tietää, kuinka rikas ja monipuolinen Oulun kulttuuri on!”

Instagram: @knollgrobbin
Kuva: @nemyphoto

Mari Karppinen

Oululaissyntyinen Mari Karppinen asuu nykyään New Yorkissa ja toimii MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajana. Vaikka Karppinen on asunut vuosia pois Oulusta, hän puhuu omien sanojensa mukaan yhä "rehellistä Oulun murretta”. Kahvi on kahavi ja tänään on tännään. Ouluun Karppinen yrittää päästä ainakin joka joulu ja kesä.

Instagram: marikarppinen1
Twitter: @MariKarppinen1

Tuija Ryynänen

“Olen kahden pienen päiväkoti-ikäisen lapsen äiti sekä teknologiafirma Vincitin rekrytointi- ja people-spesialisti. Jaan rehellistä tarinointia lapsi- ja työarjen tohinoista. Pienlähettiläspestin aikana tavoitteeni on jakaa vapaa-ajan tekemisvinkkejä rakkaassa kotikaupungissamme Oulussa sekä esitellä oululaista yrittäjyyttä eri aloilta. Tervetuloa mukaan seuraamaan!”

Instagram: @tuikkki

Irene Lankila

“Olen palijasjalakane oululainen äiti ja mummu. Asun Oulussa maalla, Pikkaraisenkylällä 110-vuotiaassa maalaistalossa. Harrastan musiikkia, näyttelemistä, yhdistystoimintaa, luontoa, taidetta, opiskelua, kuntosalia ja uintia. Liiketalouden työhistoriastani löytyy useita oululaisia organisaatioita, viimeksi olin töissä OSAOlla.”

Jani Heikkala

“Olen 28-vuotias kuuden lapsen isä. Olen syntyjäni oululainen ja asun edelleen Oulussa, Oulun pohjoisella puolella. Minun elämäni pyörii tällä hetkellä pääasiassa lasten ja ruuhkavuosien ympärillä, mutta väliin jää aikaa myös rakkaille harrastuksille. Niihin kuuluvat esimerkiksi moottoripyöräily ja erilaiset remontti-/korjaus-/rakennusprojektit niin taloomme kuin erilaisiin ajoneuvoihin.”

Instagram: @daddyofsix
Facebook: @daddyofsix

Anni Hurtig

“Mulla on suuri kunnia jakaa Oulun kaupungin ilosanomaa somessani. Olen Oamkista valmistunut medianomi, joka työllistää itsensä laajalti media-alan töillä. Erikoisuutenani ovat podcast-sarjat. Olen intohimoinen pyöräilijä sekä luonnossa liikkuja, ja useimmat seikkailuistani tapahtuvatkin satulasta käsin.”

Instagram: annihurtig

Jouko Niinimäki

”Tämä pienlähettiläs on ’paliasjalakane oululaine’. Kaukovainion ala-asteelta tieni jatkui Pohjankartanon yläasteelle ja lukioon Oulun Normaalikouluun. Opintoni kävin Oulun yliopistossa diplomi-insinööriksi, valmistumiseni jälkeen työskentelin Etelä-Suomessa muutaman vuoden. Palasin Oulun yliopistoon tekemään väitöskirjaa, ja siitä yliopistourani sai alkunsa. Nyt toimin seitsemättä vuotta Oulun yliopiston rehtorina. Oulu kaupunkina on minulle siis tuttu ja mitä parhain paikka asua ja olla! Vapaa-aikanani suuntaan usein luontoon tai kulttuurin pariin, kuten teatteriin, taidetapahtumiin tai konsertteihin. Pienlähettiläänä haluan tuoda esiin Oulun saavutettavuutta, elinvoimaisuutta ja monipuolisuutta. Oulun tulee olla iloinen, positiivinen ja vireä kaupunki, jolle sijainti arktisen alueen reunamailla on etu. Oulussa on puhdasta ilmaa, puhdas luonto ja tilaa asua, niillä pääsemme pitkälle.”

Instagram: jniinimki
Twitter: @JNiinimki

Heikki Martikainen

“Toimin Oulun kaupungin pienlähettiläänä avovaimoni Lauran kanssa. Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi ensimmäistä vuotta. Vapaa-ajalla pyöräilen niin baanoilla kuin metsäpoluilla. Minut voi myös tavata uimahallissa polskuttelemassa tai talvella Tuirassa avantouimassa.”

Marja-Liisa Kettunen

“Olen syntyperäinen oululainen, työelämän muualla asunut mutta nyt paluumuuttajana Ouluun takaisin palannut. Sydämeni sykkii Oululle. Nyt olen uuden äärellä siirryttyäni työelämästä ”vapaaherrattareksi”.”

Twitter: @marliisi

Antti Puolitaival

“Olen 40-vuotias mies Talvikankaalta. Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi alakoululaista sekä alle 3 kuukauden ikäinen italianvesikoira. Harrastan aktiivisesti kaikenlaista, ja siitä kaikesta minun olisi tarkoitus kertoa myös pienlähettilään toimen myötä. Talvisin harrastan esimerkiksi sulkapalloa, salibandya, hiihtoa, vapaalaskua, leijahiihtoa, maastopyöräilyä ja retkeilyä. Kesäisin myös vähän maantiepyörää sekä leijasurffia ja tietenkin lasten kuskausta omiin harrastuksiinsa. Oulun mahdollisuuksista ja luontoelämyksistä aion raportoida kaikelle kansalle Instagramin kautta ja lisäksi kavereille myös Facebookissa.”

Instagram: anttipuolitaival

Anselmi Nurmela

"Olen 24-vuotias ja pelaan ammatikseni jalkapalloa AC Oulussa. Opiskelen nyt myös toista vuotta rakennus- ja yhdyskuntekniikkaa Oulun yliopistossa."

Instagram: @anselmimikael

Susanna Rutanen

"Olen 24-vuotias perheenäiti ja uusi pienlähettiläs. Rakastan Oulua, Oulussa on hyvä pöhinä! Erityisesti ulkoilukohteet ja ihanat kahvilat ovat mieleeni."