LINKKEJÄ:

UNICEF

Suomen UNICEF

UNICEF-kävely

Lapsen oikeuksien sopimus

Anna ja Toivo -nuket

Plan Suomi Säätiö

Vihreä lippu

VERSO eli vertaissovittelu

UNICEF-toiminta 2015-1016

Viidennen luokan UNICEF-oppilaat kertoivat UNICEFin toiminnasta ja tulevasta koulumme tulevasta UNICEF-kävely tapahtumasta aamunavauksessa 5.9. He kertoivat myös koulun toukokuisen UNICEF-kävelyn tuottaneen yhteensä 2104 euroa. Koulun kevätjuhlan yhteydessä toteutetun keräyksen tuotto 215 euroa meni Nepalin maanjäristyksen uhreille.

UNICEF-kävely toteutettiin lauantaina 12.9. koko perheen tapahtumana ja oli laatujaan 17. koulumme historiassa. Kävelyn  teemana oli "Kaikki lapset kouluun - Schools for Asia". UNICEFin kampanjan kautta miljoonat lapset Aasiassa saavat koulutarvikkeet, heidän opettajansa koulutetaan ja kouluista tehdään innostavia ja turvallisia paikkoja oppia.

Koulumme oppilaat kävelivät yhteensä 1628 kilometriä, joista he keräsivät sponsorilahjoituksia yli 3000 euroa Aasian lasten koulunkäyntiä varten. Tapahtumassa mukana ja sitä tukemassa olivat Myllyojan oppilaiden ja opettajien lisäksi suuri joukko vanhempia, isovanhempia ja muita sponsoreita, Myllyojan koulun Vanhempaintoimikunta sekä lisäksi lukuisia yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä, jotka tukivat tapahtumaa lahjoituksin. Päivän tuotto oli yhteensä yli 4000 euroa.

Vaihtajaisia vietettiin lokakuussa. Oppilaat toivat tarpeettomaksi käyneitä leluja, pelejä, lehtiä ja kirjoja kouluun ja pistivät luokittain myyntipöytiä esiin liikuntasaliin. Oppilaat ostivat ja myivät uusia ja entisiä tavaroitaan koulumme kierrätysrahalla. Oppilaat ja opettajat saattoivat halutessaan ostaa tavaroita UNICEFin hyväksi.

Mikä, mikä -maa päivää vietettiin marraskuussa lasten oikeuksien päivän tienoilla. Eri kulttuurien edustajat tulivat pitämään omaan kulttuuriinsa liittyviä työpajoja koulullemme. Oppilaat pääsivät pelaamaan irlantilaista jalkapalloa, matkustamaan ympäri Espanjaa, sovittamaan Suomen romanien vaatteita, kirjoittamaan nimensä arabialaisilla kirjaimilla, tutustumaan Brasilian eläimiin ja kieleen, maistelemaan saksalaisia herkkuja sekä tutustumaan Liettualaisiin kansantansseihin. UNICEF-oppilaat esittelivät UNICEF-kävelyn tuloksia kulttuuripäivän aamunavauksen yhteydessä.

UNICEF-koulujen Lukutaitopäivää vietettiin 1.2. Luokissa puhuttiin lukutaidon merkityksestä. Kuudesluokkalaiset antoivat ekaluokkalaisille aineettomia lahjoja lukemalla heille ääneen. Tämän päivän vietto on jo muotoutunut yhdeksi koulumme perinteistä.

Maailman Vesipäivää vietettiin luokissa maaliskuussa. Oppilaat perehtyivät erilaisiin ympäristöön, veteen ja ihmisoikeuksiin liittyviin asioihin UNICEFin materiaalien avulla.

Anna ja Toivo -nukkeja ommeltiin huhtikuussa kolmena iltana. Kaikki halukkaat oppilaat, opettajat ja isovanhemmat saivat ommella UNICEF-nukkeja, jotka saattoi lunastaa itselle tai lahjaksi pienellä rahasummalla. Kauniita ja komeita nukkeja valmistui erinäköisinä ja -maalaisina muistuttamaan siitä, että olemme kaikki erilaisia, mutta silti samanarvoisia.

 

 

 Takaisin etusivulle