In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Jokainen lapsi ja perhe ovat tervetulleita päiväkotiimme! Pyrimme huomioimaan lapsen päivähoidon aloituksessa perheen toiveet. Huomioimme lapsen yksilönä, mutta myös ryhmänsä jäsenenä, tuemme lasta arjen toiminnoissa ja lapsen mukana Rantapolulla kulkevat turvalliset välittävät aikuiset.

Päiväkotimme toiminta-ajatus kertoo lasten ja aikuisten yhteisestä matkasta lapsen kasvun ja opin polulla.

"Yhdessä liikkuen ja leikkien, käsi kädessä kulkien Rantapolulla astellen."

Niemenrannan päiväkodissa toteutamme liikuntapainotteista varhaiskasvatusta. Liikuntapäiväkotimme on paikka, jossa jokaisella lapsella on mahdollisuus onnistumisen elämyksiä. Vapaassa ja ohjatussa toiminnassa liikunnan merkitys nähdään laajemmin kuin vain lasten motoristen valmiuksien kehittäjänä. Liikunnan avulla voimme tukea lasten kokonaisvaltaista kehitystä. Suuri osa päiväkodin henkilökunnasta on käynyt Nuoren Suomen liikuntaleikkiohjaaja -koulutuksen.

Piha-alueella on pieni urheilukenttä, peliareena sekä talvisin luistelukenttä, hiihtoladut, kiipeilytelineitä sekä lähimetsä retkeilyä varten. Toteutamme liikunnallisia tapahtumia ja retkiä lähiympäristössä, myös vanhemmat pääsevät osallistumaan yhdessä lasten kanssa.

Päiväkodin arjessa toteutamme lasten ja aikuisten yhteisiä projekteja, joiden avulla tarjoamme lapsille elämyksiä ja kokemuksia sekä opettelemme toisten huomioimista.

 

Arjen toiminnassa päiväkodissamme on työtapana pienryhmätoiminta. Pienryhmätoiminta mahdollistaa rauhallisemman ja ikätason mukaisen toiminnan järjestämisen. Tekeminen ja oppiminen ovat lapsilähtöistä, mielekästä ja innostavaa kun otamme huomioon lasten toiveet ja ideat.


Muokkaamme oppimisympäristöä yhdessä lasten kanssa mielekkääksi ja mahdollistamme näin uuden oppimisen ja tutkimisen ikätason mukaisesti.

 

Päiväkodin lapset vierailevat myös kirjastoauto Onnelissa ja kokevat mukavia lukuhetkiä.Niemenrantatalossa meidän toimijoiden, päiväkoti ja koulu, yhteisenä tavoitteena on rakentaa lapselle turvallinen ja yhtenäinen kasvun ja opin polku.