Panelistien esittely

 

Juha Nikula, yrittäjä/toimitusjohtaja, QLU Oy

Yli 30 vuoden palveluliiketoiminnan kokemuksen omaava yrittäjä Oulusta.

QLU Oy tuottaa markkinoille palveluita ja ratkaisuja, jotka auttavat huonokuuloisia henkilöitä toimimaan yhteiskunnassa yhdenvertaisina normaalikuuloisten kanssa. Yrityksen palvelut on pilotoitu kotimaan markkinoilla, ja niiden siirtäminen vientimarkkinoille on käynnistymässä hyvää vauhtia.  Tavoitteena on kansainvälisesti tunnetun kuuloesteettömyyden laatubrandin rakentaminen.

Ammatillisena elämäntehtävänä on toimivien yhteistyöverkostojen rakentaminen ja ylläpitäminen, mihin yhteiskunnallisten yritysten ja muiden toimijoiden sekä vammaisjärjestöjen kanssa toimiminen tarjoaa kiinnostavan toimintakentän.  Toinen painopiste on teknisen toiminnan, organisaatioiden toiminnan ja erityisesti palvelun laadun kehittäminen.

 

Ville-Veikko Pohjola, toimitusjohtaja, OTAXI

Ville-Veikko Pohjola rakentaa perinteistä oululaista taksitoimintaa palvelevampaan ja laadukkaampaan suuntaan. Uusi visuaalinen ilme ja palvelumalli kuvaavat luotettavuutta, turvallisuutta ja välittämistä. Hänen näkemyksensä asiakaspalveluun on muotoutunut lukuisissa asiakaspalvelutehtävissä kaupallisella alalla, juristin tehtävissä sekä vankilan johtajan tehtävissä yli kymmenen vuoden aikana.

 

Jarmo Lumpus, CubiCasa

CubiCasan perustajana ja kansainvälistymisestä vastaavana johtajana olen päässyt rakentamaan yrityksen tuotetta ja brändiä alusta asti. Yrityksemme tekee kiinteistöjen pohjakuvia kiinteistövälittäjille ja siinä arvoketjussa toimiville yrityksille. Aloitimme noin 4 vuotta sitten ja melkeinpä välittömästi myös myynnin Pohjois-Amerikassa eli teimme juuri päinvastoin kuin monet muut; pilotoi kotimarkkinalla ja laajenna sen jälkeen ulkomaille. Pääsimme mukaan Chicagolaiseen Moderne Ventures yrityskiihdyttämöön toukokuussa 2017 ja se on tuonut meillä äärettömän arvokasta kokemusta ja palautetta, mutta ennen kaikkea uusia kontakteja ja myyntiliidejä USA:n markkinoilta. 
 
Olemme vahvasti Oululainen yritys, työllistämme 15 paikallista osaajaa ja teemme tiivistä yhteistyötä Oululaisten tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.
 
Marjo Piirto, markkinointijohtaja, Oura Health Oy
 
Marjo on kuluttajamarkkinoinnin ammattilainen, jolta löytyy osaamista niin brändinrakentamisesta kuin menestyksekkäiden kampanjoiden ja tuotejulkistusten toteuttamisesta. Omnichannel-markkinointi ja datan hyödyntäminen ovat hänelle erityisen rakkaita teemoja. Marjon mielestä asiakkaan koko palvelukokemuksen ymmärtäminen on äärimmäisen tärkeää. 
 
Marjon viimeisin tuotejulkistus oli marraskuussa Slushissa esitelty, unen ja palautumisen laatua mittaava uusi Oura-sormus, jossa yhdistyvät suomalaisen osaamisen kolme kirkkainta kärkeä: design, tutkimus ja huipputeknologia.
 
Kokemusta kansainvälisen markkinoinnin, tuotekehityksen, asiakaspalvelun ja projektinhallinnan tehtävistä Marjolla on yli kymmenen vuoden ajalta muun muassa Polarilta ja Nokialta. Koulutukseltaan hän on sekä DI (2004) että KTM (2012).