Puhujat 2018

 

Northern Service Day 2018 -tilaisuudessa ovat puhumassa:

 

Puhujien esittelyt

 

Henkka Hyppönen, luova johtaja/kirjailija

Henkka Hyppönen on Plus One Agency Oy:n perustaja ja luova johtaja. Mediasta hänet tunnetaan mm. Kultaisella Venlalla palkitun Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman vetäjänä. Ohjelma sai myös Vuoden tiedeviestintä -palkinnon 2015. Hyppönen on intohimoinen kaikkea kohtaan mitä tekee. Hänen erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat tulevaisuus, yrityskulttuuri, luova työ ja henkilökohtaiseen kehittymiseen liittyvät teemat. Puheenvuoroissaan hän yhdistää taidokkaasti tarinankerronnan, tieteellisen tutkimuksen ja luovan ajattelun. Hän haastaa ihmiset ajattelemaan eri tavalla luoden mielenkiintoisen, innostuneen ja onnistuneen ilmapiirin. 

 

Satu Miettinen, Lapin yliopisto

Satu Miettinen toimii palvelumuotoilun professorina Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnassa. Hän on myös Taiteiden tiedekunnan dekaani. Satu Miettinen on kirjoittanut ja julkaissut laajasti palvelumuotoilusta ja muotoilun tutkimuksesta. Hän toimii  tutkimushankkeiden vastuullisena johtajana. Satu Miettinen toimii myös aktiivisesti taiteilijana yhteisölähtöisen ja sosiaalisesti sitoutuneen taiteen parissa.

 

Kristiina Nurmenniemi, projektipäällikkö, Micropolis Oy & Johannes Helama, toiminnanjohtaja, Pohjois-Suomen muotoilijat - Proto Ry

Kristiina ja Johanneksen puheissa yhdistyy palvelumuotoilu, asiakaslähtöisemmät kuntapalvelut ja ilmastomuutoksen hillitseminen.  Vuoden 2017 Euroopan laajuisen RegioStars -kilpailun voittajat pureutuvat puheissaan siihen miten Iin kunnassa on kehitetty liikkumisen, keskustan ja sähköisen asioinnin palveluita kunnan, yritysten ja kuntalaisten kanssa. Tekemisen tapa ja ihmisten arki nousevat keskiöön.

 

Petteri Kolinen, Design Forum Finland

Petteri Kolinen on teollinen muotoilija, M.A. in Design Leadership, kokenut muotoilija ja muotoilujohtaja. Pitkän tuotemuotoilu- ja muotoilupäällikkö uran jälkeen Nokiassa, Kolinen siirtyi Martelan johtoryhmään vastaamaan konsernin brändikokemuksesta. Vuonna 2013 ura jatkui Nanso Groupin johtoryhmässä Luovan Johtajan positiolla. Hän on erityisesti kiinnostunut suomalaisten yritysten kilpailukyvystä tämän päivän digitalisoituneilla, globaaleilla markkinoilla. Muotoilulla- ja muotoilujohtamisella on tässä menestyksessä ratkaiseva rooli. Hän aloitti vuonna 2015 Design Forum Finlandin toimitusjohtajana, ja tuo oman osaamisensa eri toimialoilta muotoilujohtamisesta suomalaisten yritysten johdon käyttöön.