Ajankohtaista

< Takaisin

Ehkäisevän päihdetyön viikolla puhutaan nuorista ja nuuskasta

Valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 5.–11.11.2018​. Viikon teemana on nuoret ja nuuska.

Päivittäinen tupakointi nuorten keskuudessa on vähentynyt, mutta nuuskan suosio jatkaa kasvuaan. Oulussa 8.–9.-luokkalaisista pojista 8,9 prosenttia ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista pojista 26,2 prosenttia nuuskaa päivittäin THL:n vuoden 2017 kouluterveyskyselyn mukaan.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla nuorisopalveluiden työntekijät keskustelevat kouluilla nuorten kanssa nuuskan käytöstä. Keskustelun tueksi tarjotaan materiaalia ja vinkkejä.

Teemaviikon järjestää Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto ja viikon koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin päihdetyön kanssa.
 

Ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumat Oulussa


Valokuvanäyttely Riittämätön 5.–11.11. Oulu10:n aulassa, Torikatu 10

Valokuvanäyttely on osa monitaiteellista teosta, joka kertoo huumeiden käyttäjien läheisistä. Huumeiden käyttäjien läheiset olivat halukkaita esiintymään kuvissa ja paljastamaan tunteensa tästä usein vaietusta aiheesta. Vera Audentian valokuvaaja Matleena Vartiainen ikuisti kuviin näitä kipeitä tunteita. Näyttelyn järjestää Nykyteatteri Vera Audentia.

 

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus tiistaina 6.11. kello 18 Oulun keskustan seurakuntatalon monitoimisalissa, Isokatu 17

Tilaisuuden järjestävät päihdetyötä tekevät järjestöt ja Oulun ev.-lut. seurakunnat.

 

Kohtaamisia Valkean kesäkadulla tiistaina 6.11. kello 13–17

Oulun kaupungin ja Ehyt ry:n toimijat jalkautuvat Valkean kesäkadulle keskustelemaan ohikulkijoiden kanssa nuuskan käytöstä ja digipelaamisesta.

 

Kokemuskirjasto torstaina 8.11. kello 10–15 Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa, Kaarlenväylä 3.

Lainattavat kirjat ovat henkilöitä, joilla on kokemuksia ja tietoa omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä tai mielenterveyden häiriöistä. Osa kirjoista kohtaa työssään päihderiippuvaisia tai mielenterveyshäiriöistä kärsiviä. Kokemuskirjaston tavoitteena on murtaa ennakkoluuloja, joita näihin ihmisiin yleensä kohdistuu. Tapahtuma on maksuton ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoin.

Tapahtuman järjestää Oulun ehkäisevän päihdetyön viikon verkosto.

 

Lisätietoa ehkäisevän päihdetyön viikosta

Lisää ehkäisevän päihdetyön viikosta: www.ept-verkosto.fi/kysyminenkannattaa.fi

Jakolinkki