Kirjastoissa tapahtuu Peliviikolla 14.-20.11. - Ajankohtaista - Nuoret - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Kirjastoissa tapahtuu Peliviikolla 14.-20.11.

Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Peliviikkoa vietetään Oulun kirjastoissa tänä vuonna monipuolisella ohjelmalla.

Lautapelien iltapäivä järjestetään maanantaina 14.11. klo 13-16 Oulunsalon kirjastossa yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa.

Torstaina 17.11. klo 15-19 pääkirjastossa on Peliviikon Pokémon-jahti. Selvitä Pokémon-suunnistusrata ja kuittaa makea palkinto! Kirjaston PokéStopilla on lure päällä!

Peliviikko huipentuu Pelipäivään lauantaina 19.11. Pääkirjastossa on tarjolla monenlaista pelaamista klo 10-16. Suomen Amiga-käyttäjät ry:n peliluolassa pääsee pelaamaan parhaita retropelejä Amiga 1200- ja Amiga 500 -tietokoneiden voimin. Lastenosastolla voi pelata lautapelejä. Luvassa on Slither.io-turnaus ja Ingress-pelaajat esittäytyvät. Mukana on oululaisia yrityksiä esittelemässä erilaisia pelisovelluksia.

Pelit kiertoon! -keräyksellä kerätään lautapelejä, seurapelejä, konsolipelejä ja tietokonepelejä hyväntekeväisyyteen.

Pelipäivänä 19.11. tapahtuu myös Kiimingin kirjastossa: SykeCon järjestetään klo 9-16 yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa. Ohjelmassa mm. Risto Räppääjä ja Yöhaukka -elokuva, tanssipeli, aarteenetsintää, lautapelejä, PlayStation 4 -pelaamista ja Slither.io-turnaus. OMAKE ry ja Cosplay esittäytyvät. Pokémon Go lure on päällä klo 12-16.​

Peliviikon aikana Kokeilupisteessä on CAVE 3D-virtuaalitila 6Aika-hankkeen yhteistyönä. Tilassa pääsee tarkastelemaan kolmiulotteisia virtuaalimalleja, joissa on myös pelillisiä ja opetuksellisia elementtejä. Viikon aikana voi myös kokeilla uusia HTC VIVE ja Oculus Rift -virtuaalilaseja ja tutustua erilaisiin virtuaalitiloihin, demoihin ja peleihin.

Tervetuloa!

Lue lisää:
www.ouka.fi/oulu/kirjasto/ajankohtaista1

      

Kuva: KAVI / Peliviikko.fi