Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Nuorten ääni kuuluviin huipputapaamisessa

Nuorisovaltuutetut pääsivät esittämään näkemyksiään tulevaisuuden kunnista ja maakunnista Nuorten vaikuttajien huipputapaamisessa Helsingissä 20.5. Näin Oulun Nuorten Edustajiston tiedotusvastaava Salla Hakoköngäs kertoo tapaamisesta:
 
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry ja valtiovarainministeriö kutsuivat koolle Nuorten vaikuttajien huipputapaamisen, jotta nuoret ympäri Suomen saisivat ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua ja vaikuttaa suoraan hallituksen valmistelussa oleviin uudistuksiin. Oulua tapaamisessa edusti allekirjoittanut, ONE:n tiedotusvastaava.
 
Lähdin liikkeelle aikaisin aamulla Oulusta kohti Helsinkiä ja vaikka yöunet olivatkin jääneet hieman lyhyiksi, olin innoissani tulevasta päivästä. Törmäsin aulassa raahelaiseen "kollegaani" ja suuntasimme seuraavaksi aamukahveille, jossa tutustuimme heti muihin nuvalaisiin ja jutustelimme myös liiton puheenjohtajan kanssa.
 
Varsinainen ohjelmaosuus alkoi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen puheenvuorolla. Seuraavaksi ministeri ja maakuntauudistuksen selvitysmies Lauri Tarasti avasi meille kunta- ja maakuntauudistuksen keskeisiä sisältöjä, joista pääsimme keskustelemaan pienempiin työryhmiin.
 
Antoisan keskustelun jälkeen kaikki työryhmät kokoontuivat jälleen yhteen ja työryhmien tuotokset esiteltiin. Työryhmien panoksella on myös todellista merkitystä, sillä tulokset esiteltiin parlamentaarisessa Tulevaisuuden kunta -ryhmässä!
 
Työpajojen ja lounaan jälkeen saimme seurata paneelikeskustelua, jossa oli mukana muun muassa oululainen kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu Mari-Leena Talvitie, kansanedustaja Sanna Marin, Nuva ry:n puheenjohtaja Kimi Uosukainen ja valtiovarainministeriön edustaja Sami Yläoutinen. Kuulimme heidän kertomuksiaan eri vaikuttamisen poluista ja mahdollisuuksista ja lopuksi saimme esittää heille kysymyksiä.
 
Hienon päivän päätti perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan inspiroiva puhe, jota koko sali kuunteli hiljaisuudessa. Tapahtuma jatkui vielä virallisilla jatkoilla Teatteri Unionissa, jossa muihin nuoriin tutustuminen jatkui syödessä ja rennoissa merkeissä.
 
Kaiken kaikkiaan päivä oli erittäin onnistunut ja antoi uusia eväitä ja innostusta jatkaa toimimista omassa nuorisovaltuustossa sekä ideoita ONE:n toiminnan kehittämiseen. Tästä on hyvä jatkaa viimeiseen syksyyn nykyisessä ONE:ssa!