Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu saa nuorisovaalit vuosien tauon jälkeen

Oulun nuorisovaltuusto ONEn (Oulun Nuorten Edustajisto) kaksivuotinen toimikausi päättyy vuoden lopussa. Haku nuorisovaltuuston seuraavalle toimikaudelle päättyi eilen 8.11. Hakemuksia palautettiin määräaikaan mennessä 40, joten vaalit toteutuvat. Ehdokaslista julkaistaan vaalisivustolla ensi viikon alussa osoitteessa: www.nettinappi.fi/vaalit.

Nuorisovaaleissa valitaan 24 varsinaista ja 6 varajäsentä Oulun nuorisovaltuustoon. Nuorisovaalit järjestetään sähköisenä äänestyksenä 26.11.-4.12.2018, ja niissä voivat äänestää kaikki 1999-2005 syntyneet oululaiset tai Oulussa opiskelevat nuoret. Vaaleissa äänestetään ensisijaisesti omissa oppilaitoksissa.

Jos nuori ei ole opiskelija tai ei muuten voi äänestää oppilaitoksessa, äänestäminen tapahtuu Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napissa (os. Hallituskatu 5 A). Äänestysaika päättyy 4.12. klo 16.00.

Vaalitulos selvillä 4. joulukuuta

Nuorisovaalien tulos julkaistaan tiistai-iltana 4.12. nuorten itsenäisyyspäiväjuhlassa. Uusille nuorisovaltuusto ONEn jäsenille järjestetään kukitustilaisuus viikolla 51. Aika ja paikka varmistuvat myöhemmin.

Uusi nuorisovaltuusto aloittaa kaksivuotiskautensa tammikuussa 2019. Nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous pidetään ryhmäytysleirin yhteydessä. Uudet jäsenet koulutetaan nuorisovaltuustotoimintaan.

Nuorisovaalisivut: www.nettinappi.fi/vaalit

 

Jakolinkki