Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa on monenlaista mukavaa tekemistä koulujen talvilomaviikolla

Oulun kaupunki järjestää koulujen talvilomaviikolla 6.-12.3.2017 monenlaista kivaa tekemistä lapsille ja nuorille.

Myös liikkuminen on helppoa, koska alle 17-vuotiaat matkustavat koulujen talvilomaviikon ajan klo 7-23 maksutta Oulun joukkoliikenteen linjoilla 1-56 sekä citybusseissa. Lisätietoja Oulun joukkoliikenteen sivuilla.


Raksilassa temppuillaan ja luistellaan, osa nuokkareista auki

Ouluhallilla on maksuton perhekuperkeikka ma–ke klo 10–14. Ouluhallin vieressä pesäpallostadionilla on koko perheen ulkoilutapahtuma tiistaina klo 10–14.

Raksilan tekojäällä on puolikas kenttä yleisön käytössä ma–to 9–14. Oulun uimahallissa on Wibit-temppurata to–pe 9.–10.3. klo 11–14.

Heinäpään jalkapallohallissa puolestaan on kaikille avoimet yleisövuorot ma–pe klo 10–14.30.

Lue lisää viikon liikunnallisista tapahtumista. 

Kaakkurin, Toppilan, Talvikankaan ja Ritaharjun nuorisotalot ovat auki ma-pe klo 10–18. Nuokkareilla järjestetään myös kursseja, joille voi ilmoittautua osoitteessa:  www.kuntapalvelut.fi/oulunnuorisopalvelut


Suurin osa kirjastoista auki

Aseman, Martinniemen ja Yli-Iin kirjastot ovat kiinni. Kellon, Pateniemen ja Puolivälinkankaan kirjastot ovat omatoimikäytössä koko viikon. Omatoimikirjastopalvelut nyt myös Tuiran kirjastossa.

Kirjastoauto Onneli vierailee Talvikylässä 8.3. klo 12-15. Tervetuloa tutustumaan kirjojen maailmaan myös Nallikarissa!

Satutuokioita pidetään useissa kirjastoissa talvilomaviikollakin. Kirjastojen lastentapahtumat: www.ouka.fi/oulu/kirjasto/lapset


Tietomaassa toiminnallista tekemistä joka päivä

Tietomaa on avoinna joka päivä 10–18.

Tiedekeskus Heurekan ja tulevaisuustalo Sitran yhteinen vuorovaikutteinen ja toiminnallinen näyttely Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on Tietomaassa ti–ke 7.–8.3. Näyttely avaa ikkunoita tulevaisuuteen ja antaa eväitä oivalluksille. Kävijä pääsee rakentamaan tulevaisuutta omilla päätöksillään ja teoillaan. Mukana kiertueella on Heurekan sympaattinen ja hauska ystävärobotti Pepper.

Meno ja meininki palasi Tiedekeskus Tietomaan neljänteen kerrokseen! Uutuusnäyttely Ihminen ja eläin – kykyjen koitos on juuri avattu toiminnannälkäiselle yleisölle. Biologiaan pohjautuva Ihminen ja eläin – kykyjen koitos –näyttely kertoo ihmisen aisteista ja fysiikasta ja vertaa ihmisten sekä eläinten suorituskykyä eri tilanteissa. Hyppäätkö pidemmälle kuin kirppu? Näetkö yhtä hyvin kuin käärme? Hauskan toiminnallisissa kohteissa opit eri eläinlajeista, ja mikä tärkeintä, itsestäsi.