Ajankohtaista

< Takaisin

Kesän uimakouluihin ja muille vesiliikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa 20.5.

Liikuntapalveluiden järjestämiin lasten uimakouluihin ja muille vesiliikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa torstaina 20. toukokuuta kello 8.00. Kurssit pidetään Oulun uimahallissa Raksilassa sekä Raatin uimahallissa. Ilmoittautuminen tehdään sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä ja kurssi maksetaan verkkopankin kautta ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarjolla on vesileikkikouluja 3–5-vuotiaille uimataidottomille lapsille. Vesileikkikoulujen tavoitteena on, että lapsi oppii itsenäisen liikkumisen vedessä, kastautuu pinnan alapuolella sekä oppii veteen puhallukset ja kasvojen kastelemisen.

Alkeisuimakouluja pidetään 5–6- sekä 7–10-vuotiaille. Tavoitteena nuorempien kohdalla on, että lapsi oppii uimaan vähintään 5 metriä vapaalla tyylillä ja vanhempien kohdalla, että lapsi oppii uimaan vähintään 10 metriä vapaalla tyylillä.

Jatkouimakouluja pidetään 5–7-vuotiaille. Tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan 10 metriä vapaalla tyylillä. Jatkouimakouluja pidetään myös 7–12-vuotiaille, jolloin tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan vähintään 25 metriä vapaalla tyylillä. 7–12-vuotiaiden tekniikkakurssilla tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan selkä- tai vapaauintia 25 metriä.

Uimahyppykouluja pidetään 6–12-vuotiaille. Uimahyppykouluun osallistumisen edellytyksenä on, että lapsi jaksaa uida yhtäjaksoisesti vähintään 25 metriä ja pystyy uimaan syvässä altaassa. Hyppyjä harjoitellaan altaassa, jossa veden syvyys on 4,5 metriä.

Vesipallokursseja pidetään 10–16-vuotiaille. Kurssilla opetellaan mm. vesipallon käsittelyä, heittämistä, kuljettamista ja ennen kaikkea pelataan ja kisaillaan leikkimielisesti. osallistumisen edellytyksenä on, että osaa uida vähintään 100 metriä yhtäjaksoisesti, josta 50 metriä vapaauinnilla.

Merenneitouimakouluja järjestetään 7–15-vuotiaille ja niissä harjoitellaan uintia oikean merenneidon tavoin. Merenneidon pyrstön saa lainaan uimahallilta tai voi tuoda mukanaan myös oman. Kursseja on merenneitouintia aloitteleville sekä pyrstöllä paljon uineille. Uimataitovaatimus kuntoaltaan ryhmiin 25 metriä ja opetusaltaan ryhmiin 10 metriä. Uutuutena alkavat Merenneidot maalla ja vedessä -ryhmät, joissa uinnin lisäksi liikutaan ja askarrellaan teeman mukaisesti muutenkin.

Merenneidon pyrstöt uima-altaan reunalla.

Jakolinkki