Ajankohtaista

< Takaisin

Koulut alkavat 8. elokuuta

 

Koulutyö Oulun peruskouluissa ja lukioissa alkaa jälleen torstaina 8. elokuuta. Koulun aloitusajan voi tarkistaa kevättodistuksesta, koulun kotisivuilta tai koulun kansliasta.

Oulun aikuislukion opetus alkaa 12. elokuuta, samoin kymppiluokkalaisten opiskelu Pohjankartanon koulussa. 

Oulussa koulutielle astelee yhteensä noin 23 600 peruskouluista, joista ekaluokkalaisia on n. 2700. Lukion aloittaa noin 1550 nuorta.

Maksullista iltapäivätoimintaa tarjotaan eri puolilla kaupunkia 1. ja 2. luokkien oppilaille sekä 3.–9. luokkien oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös. 

Iltapäivätoimintaryhmät lukuvuonna 2019-2020

Kaupunki järjestää koulupäivän jälkeen myös maksutonta avointa toimintaa nuorisotiloissa. Lisäksi kouluissa on erilaisia kerhoja.

Uusia tiloja ja väliaikaistiloja

Moni oululainen lapsi ja nuori saa aloittaa syksyn koulutyön uusissa tiloissa. Uusia tiloja on valmistunut Ritaharjuun, Metsokankaalle ja Jääliin. Voit lukea lisää uusista tiloista tästä.

Niemenrannan koulun Salonpään sivukoulun oppilaat käyvät koulua tästä syksystä lähtien entisellä Patamäen koululla kunnes uudet tilat ovat valmiit. Nykyisen Salonpään koulurakennuksen tilalle rakennetaan korvaava  uudisrakennus, joka otetaan käyttöön alustavan arvion mukaan vuoden 2022 alusta.  

Vinkkejä ilman opiskelupaikkaa jääneille

Ilman opiskelupaikkaa -oppaisiin on koottu tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä mahdollisuuksista. Oma oppaansa on peruskoulun päättäneille ja lukiosta valmistuneille

Oppaista löytyy tietoa jatko-opinnoista, työnhausta ja alle 30-vuotiaille suunnatuista palveluista. Oppaissa kerrotaan mm. Byströmin nuorten palveluista, Työpörssin työkokeilupaikoista sekä nuorten työpajoista. Oppaasta saa myös apua mahdollisen välivuoden hyödyntämiseen.  


Oulun peruskoulujen ja lukioiden työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2019 - 2020

 

Jakolinkki