Ajankohtaista

< Takaisin

Liikuntaneuvontaan voi taas varata aikoja

Oulun kaupungin tarjoamaan maksuttomaan liikuntaneuvontaan voi jälleen varata aikoja. Liikuntaneuvonta oli tauolla koronavirustilanteen vuoksi maaliskuun puolivälistä alkaen. Liikuntaneuvonnan vastaanotot toimivat kesän ajan Oulun uimahallilla Raksilassa sekä Kiimingissä Senioritalolla. Liikuntaneuvontaan voi halutessaan osallistua myös puhelimitse tai etäyhteydellä.

Liikuntaneuvontaan varataan aika numerosta 044 703 6600 tai sähköisen ajanvarauksen kautta. Nuorille, noin 13-19-vuotiaille, suunnattuun liikuntaneuvontaan aika varataan numerosta 044 703 8047. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden liikuntaneuvontaan aika varataan numerosta 044 703 8123.

Kiimingin Senioritalolla annettavan yleisen liikuntaneuvonnan numero on 050 379 6711.

Milloin liikuntaneuvontaan?

Liikuntaneuvonta on ammattilaisen antamaa ohjausta terveelliseen ja aktiiviseen elämäntapaan. Liikuntaneuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä, jos tiedostaa olevansa elämäntaparemontin tarpeessa, mutta ei saa omin voimin aloitettua muutosta tai on epäselvyyttä mitä voi ja kannattaa tehdä.

Liikuntaneuvonta on suunnittelutapaaminen, jossa käydään läpi asiakkaan omia tavoitteita. Liikuntaneuvoja antaa asiakkaan tarpeiden mukaan vinkkejä kunnon kohottamiseen ja elintapojen, kuten ravitsemuksen ja unen, parantamiseen sekä vaikkapa sopivan liikuntalajin kokeiluun.

Liikuntaneuvontaan ei voi tulla paikan päälle, jos on nuhaa, yskää, kurkku- tai korvakipuja, silmätulehdusta, hengenahdistusta, kuumetta, lämpöä tai vatsaoireita. Etäyhteydellä osallistuminen on mahdollista, mutta suotavinta on osallistua liikuntaneuvontaan vasta flunssan oireista parantuneena.

Katso liikuntaneuvonnan nettisivut.

Jakolinkki