Ajankohtaista

< Takaisin

Nuorten foorumi kaupungintalolla ja Oulu oivaltaa -tilaisuus Valkeassa 15. lokakuuta

Nuorten foorumi järjestetään kuudetta kertaa Oulun kaupungintalolla tiistaina 15. lokakuuta.

Nuorten foorumin oheistapahtumana järjestetään tänä syksynä kauppakeskus Valkeassa Oulu oivaltaa -tilaisuus, jossa palkitaan päiväkotien ja koulujen keväällä ja elokuussa toteuttamien Oulu oivaltaa -tutkimusmatkojen parhaat oivallukset. 

Nuorten foorumi kaupungintalolla

Kaupungintalolla järjestettävien avoimien ovien kohderyhmänä ovat yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat. Tapahtumalla saadaan nuoria ja nuorten parissa toimivia, kuten järjestöjä, puolueita, kaupungin eri toimialoja tai nuorten mielipiteestä kiinnostuneita tahoja kohtamaan, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia.

Nuorten foorumissa ovat mukana myös ”Oulun suurlähettiläs” Ernest Lawson sekä tubettaja Janne Naakka.

Kaupungintalon tapahtuma koostuu kahdesta osiosta. Päivä alkaa kaupunginjohtajan sekä lasten ja nuorten osallisuusryhmien ja nuorisovaltuuston edustajien yhteisestä aamukahvitilaisuudesta, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista. Aamupäivä on tarkoitettu kutsuvieraille, alueellisten osallisuusryhmien lapsille ja nuorille ohjaajineen.

Kahvitilaisuuden jälkeen ovat vuorossa lausuntotyöpajat, joissa käsitellään toukokuussa lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoesityksiä. Työpajojen aiheet ovat tänä vuonna Möljän uimarannan kunnostus (YO, Yli-Iin osallisuusryhmä) ja Lisää nuotiopaikkoja Koiteliin (Kipa, Kiimingin osallisuusryhmä). Työpajojen tuotokset esitellään valtuustosalissa.

Avoimien ovien esittelypisteet ovat nuoria osallistavia, toiminnallisia ja vuorovaikutteisia. Tavoitteena on aktivoida nuoria vaikuttamaan tai ottamaan kantaa.

Nuorten foorumiin osallistuu nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita, lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät, nuorisovaltuusto ONE sekä muita toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä.

Tarkempi ohjelma Nuorten foorumin sivulla.                  

Oulu oivaltaa -tilaisuus Valkean lavalla

Oulussa on sydäntä sivistykselle. Siksi kutsuimme keväällä eri-ikäiset lapset ja nuoret mukaan Oulu oivaltaa -tutkimusmatkoille. Syyskuussa päiväkodeilla ja kouluilla oli mahdollisuus tutustua oivalluksiin sekä äänestää niistä mielestään parhaita.

Valkean tilaisuudessa klo 11.45 - 13.30 nähdään Oulu oivaltaa -tutkimusmatkojen videokooste, jaetaan kunniakirjat eniten ääniä saaneille oivalluksille sekä kuullaan oululaisten lasten ja nuorten esityksiä.  Palkinnot jakaa Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja ”Oulun suurlähettiläs” Ernest Lawson.  

Tarkempi ohjelma Nuorten foorumin sivulla. 

Jakolinkki