Ajankohtaista

< Takaisin

Tekemistä koulujen talvilomalle lapsille, nuorille ja perheille

Koulujen talvilomaa vietetään Oulussa ensi viikolla 4.–10. maaliskuuta. Oulun kaupunki järjestää viikon ajalle tekemistä lapsille, nuorille ja perheille.

Talvilomaviikolla 7–16-vuotiaat matkustavat edullisesti busseissa klo 7-20. Bussimatkat maksavat 50 senttiä, kun matka maksetaan Waltti-kortille ladatulla arvolipulla. Alennus on voimassa kaikilla Oulun joukkoliikenteen linjoilla 1–59, jotka liikennöivät kyseisenä ajankohtana (paitsi linja 48).

Waltti-kortille ladatun arvolipun voi ostaa Oulu10-palvelupisteestä. Lisätiedot Oulun joukkoliikenteen sivuilta.

 

Kolme nuokkaria auki

Nuorisotaloista ovat auki Maikkulan ja Puolivälinkankaan nuorisotalot ja nuortenkahvila Bysis.

Maikkulan nuokkari ja Bysis ovat auki maanantaista torstaihin, ja erityisesti pelaamisesta sekä koodauksesta kiinnostuneiden kannattaa tulla paikalle. Tarkemmat tiedot löytyvät talojen omilta Facebook-sivuilta (Maikkulan nuorisotalo ja Byströmin nuortenkahvila Bysis). 

Puolivälinkankaan nuokkari on auki maanantaista lauantaihin. Tarkempia tietoja toiminnasta saa talon Facebook-sivulta (Puokkarin nuokkari).

Kauppakeskus Valkeassa on perjantaina 8.3. nuorisopalveluiden järjestämää toimintaa alakouluikäisille klo 15–17 ja yläkouluikäisille ja vanhemmille klo 18–20.

 

Liikuntaa ja ulkoilua

Lasten liikennepuistossa Hollihaassa on koko perheen maksuton ulkoilutapahtuma tiistaina 5.3. klo 14–16.30. Iltaa jatketaan klo 17–19 kuutamoluistelulla.

Ouluhallilla on maksuttomat Perhekuperkeikat  ma–ke klo 10–14. Perhekuperkeikat ovat lapsille vapaata liikunnallista toimintaa vanhempien valvonnassa.

Heinäpään jalkapallohallissa on maksuttomia ja kaikille avoimia palloiluvuoroja ma–pe klo 12.30–15. Otathan oman pallon ja sisäliikuntavarustuksen mukaan.

Oulusta löytyy noin 350 kilometriä latuja sekä useita luistelukenttiä. Latuverkko ja hiihtoalueet on esitelty liikuntapalveluiden verkkosivuilla. Kunnossapidon seurantajärjestelmässä voi seurata latujen ja luistelukenttien ajanmukaisia kunnossapitotietoja.  Latujen olosuhteita ja kävijämääriä voi seurata myös webkameroiden avulla.

Oulun uimahalli Raksilassa, Raatin uimahalli sekä Haukiputaan Vesi-Jatuli palvelevat talvilomaviikolla normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Vesivoimisteluista aqua training on talvilomaviikon tauolla. Katso uimahallien aukioloajat tästä.
 

Terveyskuntomittauksia Haukiputaalla ja Kiimingissä

Haukiputaalla Vesi-Jatulissa järjestetään InBody-kehonkoostumusmittauksia maanantaina 4.3. klo 9–17.30 ja Kiimingissä Oulu10-pisteessä tiistaina 5.3. klo 12–16. Oman kehon kunnon ja koostumuksen voi käydä testaamassa helposti ja hikoilematta arkivaatteissa. Testeihin ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Mittaukset maksavat 5,50 euroa/henkilö. Mittaus maksetaan palvelupisteeseen ja kuitti esitetään testaajalle. Testit sisältävät palautteen. Tarkemmat ohjeet testeihin valmistautumisesta löytyvät liikuntapalveluiden verkkosivuilta.
 

Kirjastot pääosin auki

Jäälin, Kaukovainion, Kellon, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastot ovat omatoimena auki joka päivä klo 7–21. Kokonaan kiinni ovat Aseman ja Martinniemen kirjastot. Muut kirjastot ovat auki normaalisti. Katso kirjastojen aukioloajat tästä.

Nallikarin Talvikylässä on kirjastoauto Onnelin talviseikkailu maanantaina 4.3. klo 12–15. 
 

Luupissa tapahtuu

Pohjois-Pohjanmaan museossa on ti 5.3. klo 10–16 Perhepäivä Kakaravaarassa ja sunnuntaina 10.3. klo 12 ja 14 Nukketeatteri Sytkyjen Minna juhlii! 

Tiedekeskus Tietomaa on avoinna talvilomaviikon ajan joka päivä klo 10–18.


Talvilomaviikon tekemiset on koottu osoitteeseen: www.ouka.fi/fiilis.

Jakolinkki