Ajankohtaista nuorille

< Takaisin

Etsin: Pintaa syvemmälle - tunnetyöskentelyä verkossa

Mitä tapahtuu kun erilaisissa muutoksissa nuoria tukevat ja ohjaavat ammattilaiset ovat itse yllättäen uuden äärellä? No, siitä seuraa valtavasti ideoita ja innostusta lähteä tekemään ja kokeilemaan etsivää nuorisotyötä toisin kuin aiemmin on totuttu.

Etsivän nuoristotyön tiimi on aloittanut oman blogin. Tiimin jäsenten vahvuudet pääsevät hyvin oikeuksiin kaikille uudessa tilanteessa. Etsin-blogissa pääset seuraamaan tätä matkaa poikkeusoloissa. Kirjoitukset julkaistaan Nuoret-sivuston uutispalstalla ja kaikki kootaan myös Etsivän nuorisotyön sivulle

Voit kommentoida tekstejä Oulun etsivän nuorisotyön Instagramissa @oulunetsivat tai olemalla yhteydessä suoraan työntekijöihin.  
 

Pintaa syvemmälle - tunnetyöskentelyä verkossa

Etsivässä nuorisotyössä on tärkeä tarjota nuorille mahdollisuuksia tavata toisia nuoria. Nuoret yhdessä voivat tarjota toisilleen ystävyyttä, tukea, apua ja ymmärrystä aivan eri tavalla kuin etsivä nuorisotyöntekijä. Vaikka me etsivinä voidaan tukea nuorta monessa käänteessä on toisen nuoren merkitys toiselle korvaamaton!

Etsivän nuorisotyön ohjauksen menetelmistä minä arvostan eniten ryhmätoimintoja, leirejä ja kaikkea mikä lisää nuorten yhteisöllisyyttä ja toimintamahdollisuuksia. Verkkonuorisotyötäkin on tullut tehtyä innolla ja opiskeltua monessa eri käänteessä.

Vaikka ryhmätoiminnoista on jouduttu pääosin luopumaan, on meillä onneksi Pintaa syvemmälle -tunnetyöskentelyryhmä. Ryhmässä keskustellaan kirjoittamalla tunteista sekä tehdään erilaisia tehtäviä, lisäksi ryhmään kuuluu Pintaa syvemmälle -tunnepulmapeli.

Mikä tärkeä tehtävä tunteilla on elämässämme? Missä tunteet tuntuu ja miksi ne on tärkeä tuntea? Tarvitseeko tunteita hallita tai hillitä? Mikä on tehnyt sinut iloiseksi tänään? 

Tällä viikolla alkaa uusi ryhmä ja uusia ohjaajiakin koulutetaan.

P.S. Pintaa syvemmälle tunnetyöskentelyn kokonaisuus on kehitetty Oulussa.

Anna Visuri, etsivä nuorisotyöntekijä

insta @oulunetsivat

Jakolinkki

Byströmin Ohjaamo - kohtaamme sinut

NettiNappi - tietoa ja neuvontaa verkossa

Nuorten työpajat - Maailman siistein työpaikka

Työpörssi - etsi sopiva työkokeilupaikka

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/nuoret