Loma-ajan toiminta - Nuoret - Oulun kaupunki

Kesäfiilis - loma-ajan toiminta Kesäfiilis - loma-ajan toiminta

 

Oulun kaupunki järjestää koululaisten loma-aikoina monenlaista tekemistä: leirejä, retkiä, kursseja ja tapahtumia. Onnistuneen loman takaavat kaupungin lisäksi useat yhdistykset, järjestöt ja muut toimijat.

Tutustu ensi kesän monipuoliseen tarjontaan Kesäfiilis-oppaan avulla. 

Kesäfiilis 2017 (verkossa selailtava versio)
Kesäfiilis 2017 (pdf)

Kesäfiiliksen hakukoneella voit helposti hakea juuri sinua kiinnostavaa toimintaa.

Ilmoittaudu nuorisopalveluiden kesätoimintoihin:
www.kuntapalvelut.fi/oulunnuorisopalvelut

Ne kesätoiminnat, jotka eivät ehtineet Kesäfiilis-oppaaseen, löytyvät alta.

Oulun kaupunki järjestää lapsille ja nuorille myös maksutonta ja ohjattua Kesäaction-toimintaa puistossa ja rannoilla 5.6. - 4.8.2017. Lue lisää Kesäaction-toiminnasta alta.

Kesätoiminnat, jotka eivät ehtineet Kesäfiilikseen

Purjehduskurssit

Sailing Team Oulu järjestää lapsille ja nuorille kesä- ja elokuussa purjehduskursseja. Kurssin käyneet voivat jatkaa purjehdusharrastusta osallistumalla harjoituksiin. 

Lasten alkeiskurssit
1. kurssi: ma-to 5.6.-8.6. ja 12.6.-15.6. klo 9 - 12
2. kurssi: ma-to 19.6.-22.6. ja 26.6.-29.6. klo 9 - 12
3. kurssi: ma-pe 31.7.-4.8. ja ma-ke 7.8.-9.8. klo 9 - 12
Hinta: 250 €

Nuorten purjehduskurssi
ma-ke 12.6.-15.6.  klo17.30 - 20
Hinta: 130 €

STO on kolmen oululaisen purjehdusseuran (Oulun Purjehdusseura, Oulun Työväen Pursiseura ja Oulun Merenkävijät) tiimi, joka järjestää purjehdusopetusta ja valmennusta lapsille ja nuorille.

Lue lisää: http://www.sailingteamoulu.com/
 

Villa Pukkilan toiminnalliset kesäleirit 7–10-vuotiaille
5.–9.6. ja 12.–16.6.

Lapset saavat osallistua leiriohjelman suunnitteluun yhdessä ohjaajien kanssa. Leirillä puuhaillaan etupäässä ulkona ja askartelussa käytetään luonnonmateriaaleja. Varsinaisen ohjatun toiminnan lisäksi aikaa löytyy myös vapaalle leikille, jossa ohjaajat ovat auttamassa lapsia. Leirin hinta 60€/viikko tai 110€/2 viikkoa, maksuun sisältyy lämmin lounas.

Ilmoittautuminen 28.4.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen eija.kokkoniemi@oulun-steinerkoulu.fi. Paluuviestinä saat tilinumeron, johon osallistumismaksu maksetaan. Leiripaikka varmistuu kun leirimaksu on maksettu. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 15/vk.

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta anne-mari.savolainen[at]oulun-steinerkoulu.fi tai www.oulun-steinerkoulu.fi
 

Lasten kuvakirjakerho 8–13-vuotiaille
6. – 8.6. klo 10-15

Kesäloman sarjakuvakerhon teemana on kuvakirjan tekeminen. Kerhossa vanhan klassisen sadun tarina kirjoitetaan yhdessä uusiksi. Kerholaisten ideoiman tarinan perusteella he kuvittavat sen painetuksi kuvakirjaksi. Kerhossa muokataan satua Kaunotar ja Hirviö.

Jokainen osallistuja kuvittaa tarinasta oman osuutensa. Kerholaiset lähestyvät omaa osuuttaan kokeillen erilaisia kuvitustekniikoita, joihin tutustutaan kerhon aikana.

Kerhon lopuksi osallistujat valitsevat kirjaan tulevat teokset. Oulun Sarjakuvakeskus koostaa tarinan ja valitut teokset julkaisuksi, josta otetaan pieni painos. Osallistujat saavat muistoksi kerhosta yhden kappaleen painettua kirjaa sen ilmestyttyä (lisäkappaleet 5e/kpl).

Kerhon hinta on 50€. Kerho järjestetään yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa Oulun Sarjakuvakeskuksessa (Hallituskatu 7). Kerhon vetäjänä toimii Veli-Matti Ural

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: www.oulucomics.com/keskus/kurssit
 

Villa Impiirian kesän tanssi- ja musiikkitaideleirit 8–11-vuotiaille
5.–9.6. ja 12.–16.6.

Leirin pääpaino on ohjattu tanssin ja musiikin tekeminen. Lapset saavat joka päivä tanssinopetusta sekä perehdytystä musiikin tekemiseen. Lapset tekevät viikon aikana melodioita, sanoituksia sekä rytmejä, joiden pohjalta tehdään lasten omat biisit yhdessä koreografioituun tanssiesitykseen. Biisit äänitetään, joten jokainen lapsi saa sen muistoksi. 

Lisäksi leirillä käydään uimassa, saunotaan ja paljuillaan Villa Impiirian pihasaunassa sekä puuhaillaan yhdessä Hietasaaren kauniissa luonnossa. Leirin lopuksi on leiridisko ja karaoke; leiri huipentuu lasten tekemään tanssiesitykseen itse tehtyjen biisien säestyksellä. Vanhemmat ovat tervetulleita katsomaan esitystä päätöspäivänä ja halutessaan grillailemaan nyyttärimeiningillä pihanuotiolle ja saunomaan.

Leiri alkaa päivittäin klo 10 ja päättyy klo 16. Leirin hinta on 150€/lapsi/viikko, joka sisältää lounaan ja pienen välipalan. Leirimaksut maksetaan koteihin lähetettävällä laskulla. Kummallekin leirille otetaan 16 leiriläistä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri toteutuu kun sille on ilmoittautunut vähintään 10 osallistujaa.

Ilmoittautumiset ovat sitovia ja leirin varausmaksu 50€ tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Loput leirin hinnasta maksetaan leirin alkaessa. Jos leiri ei toteudu, varausmaksu palautetaan.

Ilmoittautumiset 19.5. mennessä osoitteeseen antti.rundelin[at]impiiria.com, saat paluuviestinä maksutiedot. Jos joudutte perumaan ilmoittautumisen muista kuin terveydellisistä syistä (lääkärintodistus), perimme peruutusmaksuna 50 euroa. Leiri sisältää ryhmävakuutuksen.

Lisätietoja: p. 0414562707/Kaisa tai p. 0414562797/Antti
www.impiiria.com

Kesäactionia puistoissa ja rannoilla

Oulun kaupunki järjestää kesä-heinäkuussa: 5.6. - 4.8.2017 lapsille ja nuorille liikunnallista, ohjattua ja maksutonta  Kesäactionia Ainolan puistossa sekä leikkikentillä ja rannoilla eri puolilla Oulua. 

Puistoaction - ohjattua toimintaa leikkien parissa puistoissa

ma-pe klo 12-14 Ainolan puisto

ma-pe klo 12-14
ma: Päiväkoti Jatulin Tarhan piha
ti: Kiiminkijoen koulun/päiväkodin piha
ke: Pitkäkankaan päiväkodin piha
to: Päiväkoti Jatulin Tarhan piha
pe: Kiiminkijoen koulun/päiväkodin piha
 

Kesäactionia rannoilla nuorille

ma-pe klo 15-20 Nallikari

ma-pe klo 15-18
ma: Kellon Kiviniemen uimaranta
ti: Jäälin monttu
ke: Papinjärvi
to: Kellon Kiviniemen uimaranta
pe: Jäälin monttu

Mukaan voit tulla aina kun siltä tuntuu – ei ennakkoilmoittautumista, eikä osallistumismaksuja. Pienimmätkin lapset ovat tervetulleita mukaan huoltajan kanssa. Sateella ei ole toimintaa. 

Tule mukaan - löydät meidät Kesäaction-lipun luota!

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.

Lisätietoja

  • Puhelin Nuorisotyön koordinaattori
    Tarja Rönkkö
    cell 044 703 8233
    cell
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tämän sivun lyhytosoite www.ouka.fi/fiilis