Kulttuurinen nuorisotyö - Nuoret - Oulun kaupunki

Kulttuurinen nuorisotyö Kulttuurinen nuorisotyö


Oulun kaupunki järjestää nuorten kulttuuritapahtumia: konsertteja, bänditapahtumia, Nuori Kulttuuri -tapahtumia sekä tukee nuorten itsensä järjestämiä tapahtumia. 

Nuorten tapahtumista kerrotaan tällä Nuoret-sivustolla ja Instagramissa.

Kerho- ja harrastustoiminnasta saat lisätietoa nuorisotiloilta.

Millaisia tapahtumia toivot? Kerro Tarjalle: tarja.ronkko[at]ouka.fi

Nuori kulttuuri

MOVES 2017

Oulun aluekatselmuksesta kuusi esitystä MOVES-tapahtumaan Rovaniemelle

Tänä vuonna Nuori kulttuurin teemana on tanssi. Lauantaina 25.2.2017 Oulussa nähtiin upeita nuorten esityksiä. Kaijonharjun nuorisotalolla pidettyyn katselmukseen oli ilmoittautunut 21 esitystä eli lähes 200 tanssijaa. 

Yleisö sai ihastella esityksiä viidestä eri tanssilajista; itämaisesta tanssista, katutanssista, baletista, nykytanssista ja showtanssista.  Esityksissä näkyi tanssin ilo ja voima. Päivän tiukasta aikataulusta huolimatta tunnelma oli positiivinen ja kannustava.

Hienojen esitysten jälkeen raadilla oli edessään vaikea tehtävä: valita valtakunnalliseen MOVES-tapahtumaan lähtevät esitykset. Perusteellisen harkinnan jälkeen julkisti raati päätöksensä.

Rovaniemelle 26.–28.5.2017 lähtevät:  

CMC ek lapset / Oho?!
Madetojan musiikkilukion Pohjantuulet / Rintaman ääni
Oulu opiston taidekoulu / Sotalapset
Ilona Koskela / 3. varjon variaatio baletista La Bayadeer
Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi / Yö kuunvalossa
Oulun ammattikorkeakoulun tanssipajatoiminnan baletin erikoisluokka 1 / Inside me

Raati:

Taina Ala-Ketola on toiminut useita vuosia Helsingissä Kaisaniemen ala-asteen tanssipainotteisten luokkien luokanopettajana sekä tanssinopettajana. Hän on suorittanut tanssiterapeutin perustutkinnon Taideyliopistossa ja opiskelee tällä hetkellä Oulun Ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi. Työssään Taina on ohjannut ja arvioinut lasten taitoja ja kehitystä niin opetus- kuin soveltuvuuskoetilanteissa. Itse Taina on tanssinut elämänsä varrella mm. balettia, kilpatanssia ja nykytanssia.

Katri Tenetz toimii kulttuuritalo Valveella Oulussa johtavana kulttuurituottajana erityisesti lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden parissa. Työssään hän näkee paljon tanssiesityksiä niin ammattilaisilta kuin harrastajilta. Hän on itse harrastanut tanssia, kuten balettia, kilpatanssia, discoa ja lattareita läpi koko ikänsä.

Alexandra Tiger on Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiiven johtaja ja opettaja. Alexandra on toiminut tanssinopettajana ja koreografina yli seitsemäntoista vuotta. Hän aloitti tanssiopettajan uransa Oulussa vuonna 2002. Hän on tehnyt satoja koreografioita ja kymmeniä satu-baletti kokonaisuuksia.  

Tapahtuma on tarkoitettu 10–20-vuotiaille tanssia harrastaville nuorille. Tapahtumassa on sarjat 10–15-vuotiaiden sekä 16–20-vuotiaiden ryhmille.

Lue lisää tapahtuman säännöistä sekä valtakunnallisesta MOVES 2017-tapahtumasta

Lisätietoja aluetapahtumasta:
Tarja Rönkkö, tarja.ronkko[at]ouka.fi tai p. 044 703 8233

Kulttuurinen nuorisotyö

  • Puhelin Nuorisotyön koordinaattori
    Tarja Rönkkö
    cell 044 703 8233
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.