Kulttuurinen nuorisotyö


Oulun kaupunki järjestää nuorten kulttuuritapahtumia: konsertteja, bänditapahtumia, Nuori Kulttuuri -tapahtumia sekä tukee nuorten itsensä järjestämiä tapahtumia. 

Nuorten tapahtumista kerrotaan tällä Nuoret-sivustolla ja Instagramissa.

Kerho- ja harrastustoiminnasta saat lisätietoa nuorisotiloilta.

Millaisia tapahtumia toivot? Kerro Tarjalle: tarja.ronkko[at]ouka.fi

Nuori kulttuuri - Teatris 2019

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta.

Teatris 

Nuori Kulttuuri -toiminta tekee yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa vuosittain aluefestareita, joiden tarkoituksena on tarjota estradi nuorten taidoille. Tulevan vuoden teemana on teatteri, ja festarit kulkevat Teatris-nimellä.

Teatris-festareilla lava on vapaa uusille ideoille, vanhoille käsikirjoituksille ja siltä väliltä oleville esityksille. Hauska idea on myös se, että teatteriryhmä ottaa yhdeksi kauden tavoitteeksi Teatris-aluefestarin.

Suomen Nuorisoseurat on koordinoinut Nuori Kulttuuri -toimintaa vuodesta 2017. Nuori Kulttuuri -toimisto sijaitsee Jyväskylässä, mistä käsin aluekoordinaatiotyötä tehdään. Tärkeinä kumppaneina ovat eri kuntien nuorisopalvelut, jotka useimmissa maakunnissa ottavat päävastuu aluefestarin järjestämisestä. Näin Nuori Kulttuuri -toiminta ja Teatris pääsevät osaksi nuorisotyön kenttää.

Ympäri Suomea järjestettävistä festareista valitaan ammattiraatien johdosta yhteensä 50 esiintyvää ryhmää valtakunnalliseen Teatris-festivaaliin. Ensi vuoden valtakunnallinen Teatris järjestetään Jyväskylässä 24.–26.5.2019.

Oulussa aluefestari pidetään lauantaina 23.2.2019 Honkapirtillä. Aluefestarille voi ilmoittautua tästä linkistä 10.2.2019 mennessä.

Teatriksen säännöt sekä lisätiedot 

 

Lisätietoja aluefestarista saa Tarja Rönköltä

tarja.ronkko[at]ouka.fi, p. 044 703 8233 

 

Kulttuurinen nuorisotyö

  • Puhelin Nuorisotyön koordinaattori
    Tarja Rönkkö
    cell 044 703 8233
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.