Kulttuurinen nuorisotyö


Oulun kaupunki järjestää nuorten kulttuuritapahtumia: konsertteja, bänditapahtumia, Nuori Kulttuuri -tapahtumia sekä tukee nuorten itsensä järjestämiä tapahtumia. 

Nuorten tapahtumista kerrotaan tällä Nuoret-sivustolla ja Instagramissa.

Kerho- ja harrastustoiminnasta saat lisätietoa nuorisotiloilta.

Millaisia tapahtumia toivot? Kerro Tarjalle: tarja.ronkko[at]ouka.fi

Nuori kulttuuri - Sounds 2018

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta.

SOUNDS 2018

SOUNDS on valtakunnallinen musiikkikatselmus, jossa nuoret pääsevät esiintymään, seuraamaan toisten ryhmien esityksiä ja oppimaan työpajoissa. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu alueelliset katselmukset, joista valitaan edustajat valtakunnalliseen SOUNDS-tapahtumaan.

Oulun alueellinen katselmus pidettiin 24.2.2018 Maikkulan nuorisotalolla. Katselmukseen pystyivät osallistumaan kaikki 1998 – 2008-syntyneiden nuorten vähintään kolmihenkiset yhtyeet (lukuun ottamatta nuoria, jotka saavat pääasiallisen toimeentulonsa musiikista, ovat musiikin ammatillisessa koulutuksessa tai ovat suorittaneet musiikin ammatillisen tutkinnon). Osallistumismaksua tai esikarsintaa ei ollut.

Tyylilajit katselmuksessa olivat klassinen musiikki, kansanmusiikki ja rytmimusiikki (esim. rock, pop, jazz, hiphop). Esityksen pituus sai olla enintään 10 minuuttia.

Jokainen esitys sai asiantuntijaraadin palautteen. Raati valitsi Oulun edustajiksi valtakunnalliseen SOUNDS2018-tapahtumaan Mikkeliin 25.–27.5.2018 seuraavat ryhmät:

Loopers/Madetojan musiikkilukio, The Blue Zephyr, The Habaneras ja Huiluyhtye Fortissimo (Kuusamo).
 

 

Tarkempia tietoja Nuori Kulttuuri -toiminnasta, SOUNDS2018-tapahtumasta sekä säännöistä löydät: https://nuorikulttuuri.fi/sounds/

Kulttuurinen nuorisotyö

  • Puhelin Nuorisotyön koordinaattori
    Tarja Rönkkö
    cell 044 703 8233
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.