Kulttuurinen nuorisotyö


Oulun kaupunki järjestää nuorten kulttuuritapahtumia: konsertteja, bänditapahtumia, Nuori Kulttuuri -tapahtumia sekä tukee nuorten itsensä järjestämiä tapahtumia. 

Nuorten tapahtumista kerrotaan tällä Nuoret-sivustolla ja Instagramissa.

Kerho- ja harrastustoiminnasta saat lisätietoa nuorisotiloilta.

Millaisia tapahtumia toivot? Kerro Tarjalle: tarja.ronkko[at]ouka.fi

Nuori kulttuuri - Moves 2020

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta.

Moves 

Nuori Kulttuuri -toiminta tekee yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa vuosittain aluefestareita, joiden tarkoituksena on tarjota estradi nuorten taidoille. Tulevan vuoden teemana on tanssi, ja festarit kulkevat Moves-nimellä.

Moves 2020 on tanssikatselmus, ei tanssikilpailu. Tapahtumat tukevat nuorten tanssiharrastusta tarjoamalla esiintymiselle ja harrastuksen kehittymiselle mahdollisuuden ammattilaisraadin palautteen myötä. Esiintymiskokemus ja yhteenkuuluvuus yhdessä muiden tanssijoiden kanssa tuovat varmasti mukanaan unohtumattoman elämyksen yhteisen harrastuksen parissa. Aluetapahtumien raadit valitsevat aletapahtumiin osallistuvista ryhmistä kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti tanssitaidetta edustavan joukon ryhmiä edustamaan omaa aluettaan valtakunnalliselle festarille.

Suomen Nuorisoseurat on koordinoinut Nuori Kulttuuri -toimintaa vuodesta 2017. Nuori Kulttuuri -toimisto sijaitsee Jyväskylässä, mistä käsin aluekoordinaatiotyötä tehdään. Tärkeinä kumppaneina ovat eri kuntien nuorisopalvelut, jotka useimmissa maakunnissa ottavat päävastuu aluefestarin järjestämisestä. 

Ympäri Suomea järjestettävistä festareista valitaan ammattiraatien johdosta ryhmiä valtakunnalliseen SottiisiMoves-festivaaliin, joka järjestetään Tampereella 10.-14.6.2020. SottiisiMoves 2020 kokoaa Tampereelle noin 2500 tanssijaa. Tapahtumassa yhdistyvät valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus sekä kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi. SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. 

Oulussa aluefestari pidetään lauantaina 22.2.2020 Citydancen tiloissa, sali 8. Aluefestarille voi ilmoittautua tästä linkistä 9.2.2020 mennessä.

Tarkemmat tiedot esiintymistilan koosta ja lattiamateriaalista päivitetään tammikuussa 2020. Erilaisia valotilanteita ei ole käytettävissä vaan kaikilla esityksillä on sama perusvalaistus. Salissa on äänentoisto.

Tästä linkistä voit lukea Movesin säännöt sekä lisätiedot

 

Lisätietoja aluefestarista saa Tarja Rönköltä

tarja.ronkko[at]ouka.fi, p. 044 703 8233 

 

Kulttuurinen nuorisotyö

  • Puhelin Nuorisotyön koordinaattori
    Tarja Rönkkö
    cell 044 703 8233
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.