In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Byströmin nuorten palvelut - työ Byströmin nuorten palvelut - työ

Työnhaku ja työelämän käytännöt tulevat monia vastaan vuosittain kesätöiden merkeissä tai viimeistään sitten, kun opinnot päättyvät.

Työnhaku on yleensä vaivannäköä vaativa prosessi. Paneudu työnhakuun tosissasi ja lähetä huolellisesti laadittuja hakemuksia. Käytä kaikki kontaktisi hyväksesi ja pyydä apua työ- ja elinkeinotoimistosta. Älä lannistu, vaikka töitä ei heti löytyisikään.

Byströmin nuorten palveluista saat ohjausta ja neuvontaa työllistymiseen liittyviin asioihin. Saat meiltä tietoa kesätöistä, työkokeilusta, kuntouttavasta työtoiminnasta, palkkatuki- ja palkkatyöstä sekä oppisopimusasioista. Lisäksi voimme auttaa sinua kansainvälisiin vaihtoihin liittyvissä seikoissa, työntekijän oikeuksissa ja velvollisuuksissa sekä työnhakuun ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Työllistymiseen liittyvissä asioissa Byströmillä sinua ohjaavat ja neuvovat nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napin tietopalveluohjaajat, p. 044 703 8225

Sekä monipuolista tietoa työelämään liittyvistä asioista löydät myös Nettinapista: http://www.nettinappi.fi/tietoalue/tyoelama/

Työpörssi

Työpörssistä löydät työkokeilupaikkoja työttömille oululaisille nuorille. Työpörssi-sivustolle on listattu avoimet työkokeilupaikat useilta eri aloilta Oulun kaupungin yksiköissä. Työpörssissä on myös Oulun kaupungin nuorten työpajojen avoimet työkokeilupaikat.

Työkokeilussa voi tutustua eri ammatteihin ja työtehtäviin, saada näin varmuutta ammatinvalintaa. Työkokeilun ajalta maksetaan työttömyysetuutta, joka nuorilla on yleensä työmarkkinatuki.

Tutustu Työpörssiin ja avoimiin työkokeilupaikkoihin osoitteessa www.ouka.fi/tyoporssi.

Yhteystiedot:
Ohjaaja Tiina Jurva, p. 044 703 4846
Ohjaaja Satu Mäki, p. 044 703 4743

tyoporssiohjaajat(at)ouka.fi

Nuorten kesätyöt ja sosiaalinen työllistäminen

Ohjaajien työnkuvaan kuuluu nuorten ohjaus ja työllistäminen Oulun kaupungin kesätyökampanjoissa sekä nuorten ohjaus kesätyöseteleihin liittyvissä asioissa.
 
Arpeetti-työllistäminen on kaupungin omaa työllistämistä. Se on kohdennettu opiskelijoille, jotka eivät saa opintoetuuksia tai heillä ei ole mahdollista saada sosiaalista luottoa ja he ovat toimeentulotuen saajia.

Arpeetin työjaksot ovat 1-5 kuukautta ja työaika on 30 h/viikko. Työpaikat ovat Oulun kaupungin yksiköissä ja liikelaitoksissa.
 
Lisätiedot:
Ohjaaja Outi Söderman-Juvani, p. 044 703 4038 (kesätyö ja Arpeetti toiminta)
Ohjaaja Janne Helttunen, p. 044 703 4878 (kesätyö)

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan avulla pitkään työttömänä olleella tai muusta syystä tukea tarvitsevalla henkilöllä on mahdollisuus päästä mukaan työelämään. Kuntouttava työtoiminta on henkilökohtaiseen suunnitelmaan perustuvaa työskentelyä avustavissa tehtävissä.

Sosiaalityöntekijä Marja-Riitta Lehtinen, p. 050 520 9582
Sosiaaliohjaaja Titta Ylimäki, p. 050 595 6475

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Te-toimiston asiantuntijan tehtävänä on nuorten neuvominen työ- ja koulutusasioissa.

Asiantuntija, tuetun työllistymisen palvelut
Tapio Merentie, p. 029 505 6662