In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Miten mukaan? Ohjeita opettajalle Miten mukaan? Ohjeita opettajalle

Ällyytysten tavoitteena on osallistaa oppilaita yhdessä tekemiseen hauskalla tavalla. Tehdään konkreettisia hyvinvoinnin tekoja hienojen juhlapuheiden rinnalla. Toimintamalli on rakennettu yksinkertaiseksi ja helposti käyttöönotettavaksi kouluilla. Yhteiset ja selkeät pelisäännöt edesauttavat toimintakulttuurin rakentumista.

On suositeltavaa, että koko luokka päättää lähteä mukaan onnistumaan jekkujen parissa. Näin toimien kukaan ei jää yksin! Älä nosta kynnystä jekkujen tekemiseksi korkealle! Pieni on kaunista!

Ällyytykset toimivat niin oppisisältöihin integroituneina kuin jekkukerhoina. Toiminta on ohjattua ja johdettua. Myös oppilaskunnat voivat lähteä tekemään koulussa hyvinvoinnin tekoja. Jekkukerhon tavoitteet ja sisältö löytyvät tämän sivun alaosasta. Jekkukerhoihin voidaan koota oppilaita eri luokilta! 

Toiminnan aloittamiseksi tarvitaan innokkaita oppilaita ja jekkumielisiä opettajia. Ällyytysten suunnittelua ohjaa jekkukortti. Ällyytys hyväksytetään aina opettajalla ennen sen toteuttamista. Näin varmistetaan ällyytysfilosofian sisältyminen ällyytykseen.

Alla vielä koostusti ohjeita opettajalle ja jekkukortti käyttöönotettavaksi.

Jekkuohjeita opettajalle (pdf)

Jekkukortti (pdf)

Jekkukortti (doc)

Ällyytysfilosofia (pdf)