In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Jekkukulttuuri - Tietoa vanhemmille Jekkukulttuuri - Tietoa vanhemmille

Miten tehdään onnistumisen kulttuuria?

Jekkukulttuurissa on kysymys siitä, kuinka paljon onnistutaan. Kulttuuria kuvaavat ilo, innostus, yhdessä tekeminen ja ihmisten keskinäinen arvostus. Jekut eli oululaisittain ällyytykset ovat tekoja, jotka synnyttävät yhdessä tekemisen kokemuksia ja tunteita. Hauskat ja hassut jutut ovat onnistumisia, ei noloja juttuja. Uskalletaan heittäytyä hassuttelemaan!

Koulumaailmassa jekkukulttuuri voidaan liittää osaksi opetusta, oppilaiden ryhmäytymistä ja kaikkea toimintaa koulussa. Jekkukerhoissa oppilaat arvostavat toinen toisiaan ja kaikki ovat tärkeitä. Kaikilla ryhmäläisillä on oma tärkeä roolinsa jekuttamisessa. On suositeltavaa, että koko luokka lähtee mukaan jekuttelemaan! Näin kukaan ei jää yksin!

Jekkukoulujen toimintakulttuurin taustalla toimii Duudsonien jekkukulttuuri, jota on kehitelty rehtoreiden ja opettajien kanssa koulumaailman soveltuvaksi. 

 

Jekkukulttuuri on voimaantumisen kulttuuria

Oulussa on onnistuttu tässäkin! KT Juha Siitonen on tutkinut menestyksekkäästi voimaantumisen kulttuuria vuosien ajan. Alla olevasta linkistä saat lisätietoa jekkukulttuurin taustalla olevasta voimaantumisen teoriasta. 

Teoriapohjaa jekkukulttuurille (pdf)