Sähköinen ylioppilastutkinto

Ylioppilastutkinto sähköistyy: ensimmäiset sähköiset kokeet suoritettiin syksyllä 2016 ja koko tutkinto on sähköinen vuoteen 2019 mennessä.

Digabi on ylioppilastutkintolautakunnan sähköistämisprojekti. Digabin nettisivuilta voi seurata projektin etenemistä. Sähköistämisprojektin ja sähköisen ylioppilastutkinnon aikataulu löytyy täältä.

Digabin suunnittelija Anna Von Zansen vieraili Oulussa 14.5.2014. Koulutustilaisuudessa hän esitteli sähköisiä ylioppilaskirjoituksia kieltenopettajille. Annan esitys löytyy täältä. Tilaisuudesta tehtiin tallenteet, jotka löytyvät alta linkkeineen:

Tallenne 1:
http://oulu.adobeconnect.com/p7z6baspuh2/

Tallenteella mainittu usb-tikku on mahdollista tehdä itse. Ohjeet löytyvät Digabin sivuilta. Tallenteessa (dia 4/ajankohtaista) mainitaan Digabin kielten sivu sekä (dia 8) sähköinen sanakirja, jonka tunnukset voi pyytää Annalta (anna.vonzansen(at)ylioppilastutkinto.fi).

Tallenteen 1 ja 2 välissä esitettiin video VIMEOlta; Puheenjohtaja Taina Juurakko-Paavola kertoo sähköisen kielikokeen tämän hetkisistä suunnitelmista  http://vimeo.com/90305817

Tallenne 2:
http://oulu.adobeconnect.com/p9q9rdjfgem/

Annan mainitsemat raportit (mm. selvitys adaptiivisuudesta sähköistetyn ylioppilastutkinnon kontekstissa) löytyvät Digabin
materiaalit sivulta.

Tallenne 3:
http://oulu.adobeconnect.com/p2zta49qygj/

Koulutuksen lopuksi tutustuttiin vieraitten kielten esimerkkitehtäviin, joita
on ladattu myös vieraiden kielten materiaaleihin. Kannattaa tutustua tehtäviin ja antaa suoraan palautetta, joko nettisivuilla tai suoraan Annalle.