Ajankohtaista

< Takaisin

Ouluseutu Urheiluakatemia 20 vuotta

Ouluseutu Urheiluakatemian toista vuosikymmentä juhlisttettiin illallisen merkeissä Maikkulan kartanossa keskiviikkona 1. syyskuuta.

Illallisjuhlan juhlapuheen piti Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Lisäksi Suomen olympiakomitean urheiluakatemiajohtaja Antti Paananen toi terveisensä 20-vuotiaalle Ouluseutu Urheiluakatemialle.

Ouluseutu Urheiluakatemia oli vuonna 2001 Suomen ensimmäinen urheiluakatemia, ja on sen jälkeen toiminut urheiluakatemiatoiminnan edelläkävijänä Suomessa. Urheiluakatemiatoiminnan ydin on huolehtia, että urheileva opiskelija voi panostaa urheilu-uraansa samalla valmistua haluamaansa ammattiin.

Ouluseutu Urheiluakatemiassa ovat mukana lähes kaikki Oulun seudun oppilaitokset perusopetuksen urheiluluokista aina korkea-asteen oppilaitoksiin saakka. Urheiluakatemian yhteistyöverkoston tarkoituksena on varmistaa, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa ja jotta Suomeen saataisiin kansainvälisesti menestyviä urheilijoita ja joukkueita on enemmän.

”Toimimme eettisesti kestävästi. Koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti sekö urheilija-opiskelijan urasta huolehditaan kokonaisvaltaisesti”, todetaan akatemian toimintaperiaatteissa.

OSAO palkittiin vuoden oppilaitoksena

Suomen olympiakomitea palkitsi tilaisuudessa koulutuskuntayhtymä OSAO:n vuoden urheiluoppilaitoksena 2021. Lisäksi Ouluseutu Urheiluakatemian perustaja Risto Keskitalo palasi puheessaan urheiluakatemian syntyaikoihin, ja arvioi urheiluakatemiatoiminnan kehittymistä kahden vuosikymmen aikana.

Tilaisuudessa myös European Athlete as a Student -kaksoisuraverkoston puheenjohtaja Laura Capranica kertasi Oulun merkitystä Euroopan laajuisen Urheilevan opiskelijan -kaksoisuraverkoston kehittäjänä. Akatemian ensimmäisiin vuosiin ja niiden merkitykseen omalla jääkiekkoammattilaisen urallaan palasi myös Jussi Jokinen.

Jakolinkki