Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Hannu Alasaarela opettaa Oulu-opiston pianisteja

Tiedote 7.11.2017

Elokuussa käydyn neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun finalisti Hannu Alasaarela opettaa Oulu-opiston pianisteja lauantaina 25. marraskuuta osana 110 vuotta täyttävän Oulu-opiston järjestämää Suomen suurinta työpajapäivää Pohjankartanossa  Oulussa. Oppia saavat opintojensa alussa olevat ja hieman edistyneemmät pianistit. Yleisö voi vapaasti seurata opetustuokioita klo 13-15 välillä. Jussi Vilkuna haastattelee Alasaarelaa klo 12-13.


Oulunsalosta kotoisin oleva, 23-vuotias Alasaarela opiskelee Sibelius-Akatemiassa. Hän aloitti pianonsoiton kahdeksanvuotiaana yksityisesti Anna-Maija Kinnusella siirtyen 11-vuotiaana Oulunsalon taidekouluun Kimmo Pihlajamaan oppiin. Taidekouluopintojensa loppuvaiheessa Alasaarela opiskeli sekä Pihlajamaan että Jouko Tötterströmin johdolla. Alasaarelalla on myös Akatemiassa kaksi opettajaa. Hän käy joka toinen viikko Ilmo Rannan ja joka toinen viikko Tuija Hakkilan tunneilla.

Hannu sai Maj Lind -finalistina tunnustuspalkinnon ja erityispalkinnon välierän tilausteoksen, Kaija Saariahon sävellyksen parhaasta esityksestä. Lisäksi parhaana suomalaisena YLE kutsuu Hannun tekemään kantanauhaäänityksen Yleisradiolle.

Alasaarelalla on aikaisempaankin kilpailumenestystä. Hän oli viime toukokuussa Tampereen pianokilpailun finalisti ja sai tunnustuspalkinnon parhaasta suomalaisen nykymusiikkiteoksen esityksestä. Aiemmin hän sai tunnustuspalkinnon vuoden 2009 Madetojan pianokilpailussa ja voitti vuoden 2012 pianokilpailun.

Kilpailumenestys tuo Alasaarelalle esiintymiskutsuja. Alasaarela esittää Mozartin pianokonserton nro 24 c-molli Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa ja myöhemmin Kokkolassa.  Marraskuussa Hannu antaa resitaalin Tampereella paikallisen pianoseuran kutsusta, joulukuussa Sibelius-Akatemian ystävien konsertissa ja helmikuussa Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Helmikuussa hän esittää myös Raahen musiikkiviikoilla Maria Mannermaan kanssa liediä ja aarioita.

 

Oulu-opiston juhlavuosi huipentuu

Oulu-opiston 110-juhlavuosi huipentuu Suomen suurimpaan työpajaan lauantaina 25.11.2017 ja Esittävien taiteiden kavalkadiin sunnuntaina 26.11.2017 Pohjankartanossa. Työpajapäivänä voi osallistua yli 80 työpajaan – kädentaidoista kansainväliseen juttutupaan, työnäytöksiin, avointen ovien päivään – Oulu-opisto esittelee parastaan.

Esittävän taiteen virrassa sunnuntaina 26.11. esiintyy lähes 400 Oulu-opiston musiikin opiskelijaa soitinoppialista isoihin kuoroihin ja orkestereihin. Työpajapäivään ja Esittävän taiteen virtaa – konsertteihin on vapaa pääsy. Suomen suurin työpajapäivä on virallinen Suomi 100 tapahtuma.

Suomen suurin työpaja, ohjelma http://bit.ly/2xjFteo

Esittävän taiteen virtaa, ohjelma http://bit.ly/2yYVPvb

Juhlavuoden antologia - Eläkeläinen muistelee, julkaistaan juhlan kynnyksellä. Kirjoittajina siinä ovat mm. kolme eläkkeellä olevaa entistä rehtoria, pääministeri Juha Sipilä ja Britannian X-Factor-kilpailija Saara Aalto - myös he ovat olleet tekemässä ja ovat olleet osa Oulu-opiston monipuolista historiaa. Antologian on toimittanut Oulu-opiston kehittäjäopettaja Jussi Vilkuna.

Oulu-opiston 110-vuotiskutsuvierasjuha pidetään torstaina 23. marraskuuta klo 16 alkaen Tulindbergin salissa Oulussa. Juhlapuhujana on Oulun kaupungin valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen ja Kansalaisopistojen liiton tervehdyksen esittää KOL:n toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen. 

Oulu-opisto Facebookissa