Ajankohtaista

< Takaisin

Kauhua, hulluutta ja fantasiaa Runoteatteri Roson 10-vuotisjuhlissa

Oulu-opistossa harjoitteleva Runoteatteri Roso täyttää kunniakkaat 10 vuotta. Ryhmää on sen perustamisestaan lähtien ohjannut FM Sanna-Maija Karjalainen.

Juhlaa vietetään ensi lauantaina 20.1.2018 klo 18 Pohjankartanossa (Leevi Madetojan katu 1) ja teemana sekä juhlassa että kauhistuttavissa jatkoissa on kauhu ja Edgar Allan Poe (1809–1849), joka oli novellin mestari sekä kauhu-, rikos-, fantasia- ja tieteiskirjallisuuden edelläkävijä. Poen kertomusten myötä lyhytmuotoinen kertomakirjallisuus alkoi saada tunnustusta taidemuotona eikä pelkkänä sanomalehtien palstantäytteenä.

Roso juhlistaa iltaa Poen pienimuotoisilla teksteillä ja ryhmän omiin kirjoituksiin perustuvalla esityksellä "Minä ja Edgar". Esitys ammentaa taiturillisen Poen kirjallisesta maailmasta, joka on samalla kertaa kaunis, outo ja kammottava. Rooleissa nähdään Virpi Heinikoski, Katri Päkkilä, Riitta Leivonen, Arttu Nivala, Essi Pakonen, Sallariina Rautio, Sanni Kemppainen, Minna Hiltunen ja Reeta Toivonen. Laulun näytelmään on säveltänyt Jarmo Kantola. Luvassa on myös vanhojen rosolaisten pieniä esityksiä ja yllätyksiä!

Liput 10/8 € tuntia ennen ovelta tai ennakkoon p.050-4104010 ja Oulu10 toimipaikat

Korppiklubilla (Snooker, Asemakatu 28 Oulu) vietetään Runoteatteri Roson 10-vuotisjuhlanäytöksen jatkoja. Klubille on suotavaa saapua mitä kauhistuttavimmassa naamiaisasussa, sillä paras asu palkitaan! Illan aloittaa korppina tanssiva Minna Hiltunen. FT Jyrki Korpuan pienoisesitelmän aiheena on Edgar Allan Poe genrekirjallisuuden kuninkaana. Poen tuotanto raivasi tietä useille kirjallisuuslajeille kuten kauhulle, scifille, fantasialle ja jännityskirjallisuudelle. Matti A. Kemin vetämän minirunolukupiirin käsittelyssä on Edgar Allan Poen vielä nimeämätön runo. Naamiaispukugaalassa palkitaan palkitsemisseremonioin illan kauhistuttavin naamiaisasun kantaja! Klubin päättää Siuruan tasavallan keisari ja ryhdikkään hulluuden arkkienkeli, trubaduuri Kari Tykylevitz Tykkyläinen. Klo 22.30 alkaen musiikista huolehtii Snookerin oma DJ. Kauhuklubin järjestävät Huutomerkki ry ja Runoteatteri Roso.

Liput klubille ovat 4 €.

Jakolinkki

Oulu-opisto Facebookissa