Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opistossa alkaa uusi Family Fortnite -pelikurssi varhaisnuorille ja heidän vanhemmilleen Hiukkavaarassa

Oulu-opistossa alkaa uusi Family Fortnite -pelikurssi varhaisnuorille ja heidän vanhemmilleen Hiukkavaarassa

Fortnite-peli on yksi tämän hetken suosituimpia roolipelejä maailmassa, jota pelaa miljoonat lapset, nuoret ja aikuiset ympäri maailmaa. Oulu-opisto yhteistyössä Hercules Esports -seuran kanssa järjestää kurssin, jossa vanhemmat ja lapset pääsevät pelaamaan yhdessä ja viettämään yhteistä aikaa mukavan tekemisen parissa.

Kuuden viikon Family Fortnite -kurssin vetää Herculesin Fortnite-valmentaja Juha-Pekka Laitila ja kurssin aikana käydään läpi mm. joukkuepelin merkitystä, toisten huomioonottamista ja elämäntapojen merkityksestä pelaamisessa. Nämä taidot kuuluvat olennaisesti sekä pelaamiseen että elämään ylipäätään.

Kurssi järjestetään 14.3. alkaen Hiukkavaaratalossa (Tahtimarssi 3, Oulu).  Jokainen lapsi-vanhempipari saavat käyttöön pelipisteen, joka sisältää peliläppärin oheislaitteineen.  2,5 tuntia kestävän opetuskerran aihe kerrotaan alussa. Pelin erien välillä ohjaaja keskeyttää pelaamisen ja pitää liikunnallisen välituokion, jonka jälkeen pelit jatkuvat. Kurssin alkajaisiksi ohjaaja esittelee laitteet ja opastaa, miten niitä käsitellään huolellisesti. Jokaisen pelikerran alussa ja lopussa pelaajat osallistuvat laitteiden pystyttämiseen ja purkamiseen.

Pelaamiseen voi käydä tutustumassa etukäteen ensi sunnuntaina 23.2. klo 11-13.15 Esports Aitassa Aittatorilla (Aittatori 21 Oulu, sisäänkäynti Rantakadun puolelta). Tutustuminen on maksuton. Varsinainen kurssi alkaa siis lauantaina 14.3. klo 12 Hiukkavaaratalossa ja pelikurssi kokoontuu kuusi kertaa. Kurssille ilmoittaudutaan etukäteen Oulu-opiston nettisivujen kautta. Kurssimaksu lapselta ja vanhemmalta on yhteensä 60 € eli yhden pelikerran hinnaksi tulee 10 €. Alaikäraja pelikurssille on 9 vuotta.

Hercules Esports on e-urheiluun erikoistunut seura, joka järjestää nuorille harrastustoimintaa Oulun Torinrannassa sijaitsevassa Esports Aitassa. E-urheilun parissa seura on nähnyt koulutustarpeen uusien koulutuspolkujen luomiselle. Tämän vuoksi on perustettu School of Gaming (SOG). SOG:n toiminta on ennen kaikkea digitaalista nuorisotyötä. Pelaaminen ja e-urheilu ovat seuralle työkaluja, joiden avulla se pyrkii rakentamaan siltaa vanhempien ja nuorten maailmojen välillä sekä nuorten ja ympäröivän yhteiskunnan välillä. Toiminnan avulla se opettaa jäsenilleen pelaamiseen liittyvän hyvän harrastustoiminnan, tapahtumien ja kilpailujen avulla ns. “21st century skills”, jotta he ovat valmiimpia kohtaamaan nopeasti muuttuvan maailman haasteet.

Oulu-opiston kurssiohjelmassa on useita lapsi-vanhempiryhmiä muskareissa, kuvataiteissa, vauvojen värikylvyissä, kädentaidoissa sekä liikuntaryhmissä.

Oulu-opiston nettisivuille

Kurssiohjelma ja ilmoittautumien

Lisätietoja:

Tuomas Tarkki
School of Gaming
p. 040 539 1939
tuomas.tarkki[at]sog.gg

Omar Ikni
Digittää-hanke, Oulu-opisto
p. 040 596 9384
omar.ikni[at]eduouka.fi

Jakolinkki

Oulu-opisto Facebookissa

 

Facebook

Instagram

YouTube