Ajankohtaista

< Takaisin

Oululaiselle käsityöryhmälle harvinainen näyttelykutsu ranskalaiseen taidebiennaaliin

Oululainen käsityötaiteen ryhmä Oulu-opistosta on kutsuttu Ranskaan kansainväliseen tekstiilitaiteen biennaaliin.

Oulu-opiston Pistoja ja pintoja –ryhmä on saanut harvinaisen kutsun Ranskaan Kansainväliseen tekstiilitaiteen biennaaliin. Biennaali pidetään 11.-14.4.2018 Villefranchessa ja se on monipuolinen tekstiilitaiteen näyttely- ja messutapahtuma. Kontakti biennaaliin on syntynyt oululaislähtöisen, nykyisin Genevessä asuvan tekstiilitaiteilija Armi Heikkisen myötä.

Biennaalissa on edustettuina useita eri kansallisuuksia ja Oulu-opiston ryhmä on ainoa suomalainen. Pistoja ja pintoja –ryhmä on alun perin toiminut Oulu-opistossa jo 2000–luvun alussa. Kädentaitojen opettaja Anu Junes-Kähkölän mukana ryhmä siirtyi Kempeleen kansalaisopistoon ja sieltä Raahen opistoon ja palasi  takaisin Oulu-opistoon vuonna 2016. Ryhmässä on 20 henkilöä joista muutama on ollut alusta lähtien ryhmässä mukana.

Ranskaan lähtevän ryhmän valitsema teema on Elämäni naiset. Teemaa on käsitelty oman ilmaisun, tuntemuksien, kokemuksien ja tarinoiden kautta luovan kirjonnan keinoin. Menetelminä koneparsintaa, kuvansiirtoa, käsin kirjontaa, kankaiden manipulointia, maalausta ja painantaa. Villefranchen biennaaliin lähtee kaiken kaikkiaan 50 työtä ja ryhmästä seitsemän jäsentä vie ja pystyttää työt näyttelyyn.

Lisätietoa saa tapahtuman nettisivuilta: Biennale Internationale d´art Textile2018: http://www.biat-quiltexpo.com/

Instagram #pistojajapintoja

Jakolinkki

Oulu-opisto Facebookissa

 

Facebook

Instagram

YouTube