Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Pääministeri Juha Sipilä muistelee Oulu-opiston juhla-antologiassa

 Oulu-opisto julkaisee ensi torstaina 23.11.2017 110-vuotisjuhla-antologian kutsuvierastilaisuudessa Oulussa. Vuoden 2013 alusta tapahtuneessa monikuntaliitoksessa yhdistettiin kolme oppilaitosta: Kiiminkijoen opisto Oy, Oulu-opisto ja Oulunsalon Kulttuuri-instituutti liikelaitos. Antologian kirjoitusten aiheet ovat näiden kolmen oppilaitoksen viimeisiltä vuosikymmeniltä. 

Antologian kirjoittajina on pääministeri Juha Sipilä, artisti Saara S. Aalto, entisiä opiston rehtoreita, kuten Matti Lackman, Heikki Viironen ja Kerttu Vilmunen.

Lackman kertoo kolmenkymmenen vuodan taistelustaan opiston puolesta, Viironen Haukiputaan työväenopiston synnystä ja kehityksestä osakeyhtiöksi sekä Haukiputaan operettiviikoista. Vilmunen kirjoittaa Teatterikuopasta ja Kiiminkijoen opisto Oy:n lopettamisesta ja yhdistymisestä Oulu-opistoon. Opetusneuvos Markku Seppänen kuvaa monipuolista Oulunsalon kulttuurielämää.

Opiskelijoista Saara Aalto kertoo opinnoistaan Oulunsalon taidekoulussa ja tiestään Britannian X Factor –kilpailun finaaliin. Kaisu Mikkola ja Marja Rysä opinnoistaan Oulu-opistossa ja auskultoinnistaan, jolla he saivat rehtorin pätevyyden.

Entinen Oulu-opiston tuntiopettaja Riitta Mäkelä kaivaa arkistojen kätköistä unohdetun taiteilijan Hilkka Finnen, jonka ensimmäinen puoliso oli Oulun työväenopiston ensimmäinen johtaja.

Entisenä Oulunsalon taidekoulun rehtorina Jussi Vilkuna kertoo Oulunsalon taidekoulusta ja sen pianonsoitonopettajasta Olga Maslakista sekä kävi kuuntelemassa Oulunsalon taidekoulun entisen ”lapsen”, nyt 23-vuotiaan Hannu Alasaarelan orkesterifinaalin neljännessä kansainvälisessä Maj Lind –pianokilpailuissa.

Laulaja Virpi Räisänen kertoo Oulunsalo Soi –musiikkijuhlista ja Lusia Rusintytär kamarioopperan teosta. Tauno Ikonen kirjoittaa Oulu-opiston oppilasyhdistyksen liki satavuotisesta historiasta ja Sirpa Tarkkinen siitä, miten kielten opiskelu avaa ikkunan maailmaan.

Oulu-opiston juhlavuosi huipentuu Suomen suurimpaan työpajaan ja konserttien sarjaan

Oulu-opiston 110-juhlavuosi huipentuu Suomen suurimpaan työpajaan lauantaina 25.11.2017 ja Esittävien taiteiden kavalkadiin sunnuntaina 26.11.2017 Pohjankartanossa. Työpajapäivänä voi osallistua yli 80 työpajaan – kädentaidoista kansainväliseen juttutupaan, työnäytöksiin, avointen ovien päivään – Oulu-opisto esittelee parastaan.

Esittävän taiteen virrassa sunnuntaina 26.11. esiintyy lähes 400 Oulu-opiston musiikin opiskelijaa soitinoppilaista isoihin kuoroihin ja orkestereihin. Työpajapäivään ja Esittävän taiteen virtaa – konsertteihin on vapaa pääsy. Suomen suurin työpajapäivä on virallinen Suomi 100 –tapahtuma.

Suomen suurin työpaja, ohjelma http://bit.ly/2zs7lBR

Esittävän taiteen virtaa, ohjelma http://bit.ly/2zo74A6

Oulu-opiston 110-vuotiskutsuvierasjuha pidetään torstaina 23. marraskuuta klo 16 alkaen Tulindbergin salissa Oulussa. Juhlapuhujana on Oulun kaupungin valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen ja Kansalaisopistojen liiton tervehdyksen esittää KOL:n toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen. 

Oulu-opisto Facebookissa