Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Spirito toi toisen palkinnon Ouluun

 

Kolmen toimijan yhteistyö pitää puhallinsoiton laadun yllä Oulussa

 

Oululainen puhallinorkesteri Spirito voitti toisen palkinnon kultamitalitason pistemäärällä 84 puhallinorkesterien suomenmestaruuskilpailuiden C-sarjassa Turussa lauantaina 22.4.2017 kapellimestarinaan  Kaisa Ekdahl. Spirito on yksi Oulun konservatorion, Oulun seurakuntayhtymän ja Oulu-opiston yhteisistä puhallinorkestereista. Orkesteria ovat kuluneena lukuvuotena harjoituttaneet myös Arja Ollila ja Markku Korhonen.
 
Spiriton 55 aktiivista soittajaa ovat enimmäkseen Oulun konservatorion puhallinsoiton oppilaita, jotka ovat harrastaneet soittoa noin 3-5 vuotta. Puhallinorkesteri Spirito on voittanut toisen palkinnon suomenmestaruuskilpailuissa myös vuosina 2009 ja 2014. Korkeatasoinen soitonopetus ja vahva yhteishenki eri toimijoiden välillä takaavat oululaisten menestyksen ja puhallinharrastuksen jatkuvuuden. 
 
Tänä vuonna Spirito sai erityismaininnan ohjelmistostaan. Tuomariston jäsen, klarinetisti ja kapellimestari Juhani Valtasalmi kehui orkesterin hallittua intonaatiota ja hiljaisten sointien pehmeyttä sekä kykyä saada esille teosten karaktäärit. 
 
Oululainen Virtuoso-puhallinorkesteri kisasi B-sarjassa sunnuntaina 23.4. sijoittuen kilpailussa kultamitalitason pistemäärällä 81,5 seitsemänneksi. Virtuosoa johtivat kilpailussa Esa Lappi ja Sauli Orbinski.
 
Kilpailuun osallistui 25 orkesteria eri puolilta Suomea neljässä eri sarjassa.

 

Lisätietoja: http://www.posmk.fi/suomeksi/tulokset/

Lisätietoja: Pauliina Sormunen GSM 040 841 46 80 / seurakuntiensoittokunta.oulu@evl.fi


Oulu-opisto Facebookissa