Oulu-opisto

NETTI-ILMOITTAUTUMINEN ja KURSSIOHJELMA

Ilmoittautumisohje

Usein kysytyt kysymykset

Opinto-opas 2019-2020 näköisversio

Teatterikuopan sivuille

Kutomo

Tailor-made English and Finnish courses for foreign groups

Oulu-opisto on Oulun kaupungin omistama ja ylläpitämä vapaan sivistystyön oppilaitos, missä kaiken ikäiset voivat opiskella ja harrastaa asuinpaikkakunnasta riippumatta. Oulu-opisto tarjoaa mahdollisuuksia oppimiseen ja elämyksiin ihmisen elämän eri vaiheissa. Opiston arvot ovat rohkeus, reiluus, vastuullisuus ja hyvinvointi ja ne perustuvat Oulun kaupungin arvoihin. Oulu-opisto on neljänneksi suurin kansalaisopisto Suomessa.

Oulu-opiston kuulumisia

< Takaisin

Kurkistus kuvataideleikkikoulun toimintaan

Olen toiminut tämän lukuvuoden ajan kuvataideopettajana kuvataideleikkikoulussa Metsokankaan toimipisteessämme. 5- ja 6-vuotiaiden kanssa kuvataiteen maailmoissa seikkailu on opettajalle vähintään yhtä antoisaa kuin lapsille itselleen. Leikkikoulussa harjoitellaan taiteen saloihin tutustumisen lisäksi ryhmätyötaitoja, pitkäjänteisyyttä ja oman toiminnan ohjausta – aina kuitenkin leikin kautta. Kuvataiteen varhaiskasvatus ei tällä hetkellä kuulu taiteen perusopetukseen, mutta noudattaa taiteen perusopetuksen varhaiskasvatuksen opetussuunnitelmaa. Kuvataideleikkikoulu valmistaa lasta perusopetuksen piiriin siirtymiseen, jonka voi aloittaa jo seitsemänvuotiaana. Tänä lukuvuonna olemme järjestäneet kuvataideleikkikoulutoimintaa Haukiputaan, Metsokankaan ja Oulunsalon alueilla.

 

Metsokankaan kuvataideleikkikoululaiset uppoutuneina aarrekartan tekemiseen

Huolimörköjä ja tuulen suhinaa

Kuvataideleikkikoulussa haluamme avata lapselle taiteen rajattoman maailman eri tekniikoiden ja kokeilujen myötä. Syksyllä käsittelimme ryhmässämme muun muassa pelkoja muotoilemalla savesta oman Huolimörön, joka voi auttaa lasta käsittelemään pelkojaan ja huoliaan syömällä niitä. Kävimme tutustumassa ympäristöön keräämällä luonnonmateriaaleja, joista valmistimme kunkin lapsen omalle luonnonvaraiselle eläimelle pesän. Kuuntelimme myös tuulen ääntä ja teimme siitä suuret hiilipiirustukset.

Matkalla Kaukaisille Vuorille

Tämän kevään aikana olemme lähteneet leikkikoululaisten kanssa hauskalle, innostavalle ja jännittävällekin seikkailulle kohti Kaukaisia Vuoria. Matka on vielä kesken, mutta tähän asti koettu seikkailu on ollut vaiherikas ja toimintaa täynnä. Olemme muun muassa luoneet kukin omat supervoimia omaavat matkaseurueet ja yöpyneet seuruiden voimin teltoissa synkän metsän keskellä. Olemme vierailleet Talvisessa Taikametsässä ja Omituisten Olioiden Viidakossa sekä kohdanneet puhuvan Jääkarhun ja Kaukaisten Vuorten kuninkaan, Vuorileijonan.

 

Vasemmalla Topin, 6, Omituiset Oliot, oikealla Huolimörkökaveruksia

Viime kerralla saimme Vuorileijonalta kartan Korallimeren keskellä sijaitsevasta Korallisaaresta, jolta seurueen olisi pelastettava hurjan Merirosvoklaanin varastama ja piilottama Merenväen aarre. Olemme muotoilleet keramiikkareliefin Rut Brykin innoittamana, kokeilleet akvarellityöskentelyn erikoistekniikoita, tutustuneet pastellitekniikkaan valöörien ja erilaisten tekstuurien avulla sekä uppoutuneet abstraktin taiteen saloihin pohtimalla omia tunteita värien kautta. Muutamia mainitakseni.

 

Jaden, 6, Talvinen Taikametsä

Merkityksellinen taide

Turhan usein kuvataideharrastusta pidetään vain jonkinlaisena koristeluna, askarteluna, puuhasteluna tai kerhotoimintana. Taiteen vaikutus hyvinvointiin on myös lapsen kohdalla merkittävä, ja kuvataide voikin parhaassa tapauksessa toimia suurena voimavarana läpi elämän. Se voi rikastuttaa mielikuvitusta, vahvistaa omakuvaa ja opettaa mediakriittisyyttä sekä antaa välineitä käsitellä visuaalista, vahvasti medioitunutta ja ristiriitaistakin maailmaamme. Näihin tavoitteisiin tähtäämme yhdessä taidekoulumme pätevien kuvataideopettajien kanssa.

Elisa Tuohimaa
Kuvataiteen vastuuopettaja (vs. 31.5.2019 saakka)
neljän lapsen äiti, kuvataideopettaja (TaM), kuvataiteilija, designer

Jakolinkki

Facebook

Instagram

YouTube