Tapahtumat

< Takaisin

Ronja Ryövärintytär

Aika: 28.9. - 6.10.2019
Paikka: Teatterikuoppa, Revontie 45 90830 Haukipudas

Levoluutio esittää: Ronja Ryövärintytär

La 28.9.2019 klo 16, su 29.9. klo 16, la 5.10. klo 16 ja su 6.10. klo 16

Liput 15/5 € lippuja on ja niitä saa myös ovelta!

Syyskuussa 2019 Teatterikuoppa muuttuu jälleen hurjaksi ryövärimetsäksi, kun viime keväänä ensi-iltansa saanut Astrid Lindgrenin klassikkosatuun perustuva näytelmää esitetään uudestaan. Sen on ohjannut Jenni Mattila ja toteuttanut Oulu-opiston Teatteri Levoluutio. Näyttämön valtaavat hurjat ryövärit, kirkuvat syöjättäret sekä kummalliset kakkiaiset, maahiset ja männiäiset, joita elämännälkäisen Ronjan täytyy seikkaillessaan oppia varomaan.

Matiaksenlinnassa lauletaan ja juhlitaan suuria saaliita ja ryövärinelämän ihanuutta, kunnes salama halkaisee linnan kahtia ja muuttaa sen asukkaiden elämän lopullisesti. Ukkosen myötä linnanpuolikkaaseen muuttaakin vihollisjoukko, ryövärisakki, jota vastaan täytyy taistella. Ja niin Matiaksen ryövärit totisesti tekevätkin!  Mutta kukapa uskoisi, että vanha viha ja kauna voivat lopulta sammua ja että suuriin tekoihin voi yltää kaksi pientä ihmistä.

Ronjan ystävyys Birkiin ylittää linnoja erottavan kuilun, ja nuoret ravisuttavat tahdonvoimallaan koko Matiaksenmetsää. Uusi tuuli pakottaa ryövärikuninkaiden ja isien, Matiaksen ja Borkan, muuttamaan käsityksiään elämästä, ihmisestä, lapsista ja itsestä.

Ronja Ryövärintytär kertoo ennen kaikkea ystävyydestä, joka voittaa esteitä. Se on myös tarina nuoren kasvusta aikuiseksi, tarina ennakkoluulojen ja pelon voittamisesta.

Palkittu Oulu-opiston teatteriryhmä Levoluuto, ohjaus Jenni Mattila, musiikki Olli Roman, koreografia Irene Räty, videoprojisointi Jussi Ontero.

Katso videot:

Ronja Ryövärintytär traileri

Ronja Ryövärintytär kakkiaiset

Ikäsuositus yli 6-vuotiaille. Kesto 2.5 tuntia, sisältää 20 min väliajan. Liput 15/5 € tuntia ennen ovelta. Ennakkoon p. 050-4104010 ja Oulu10 toimipaikat. Kaikukortilla ilmaiseksi (varattava puhelimitse etukäteen).

 

Jakolinkki