Open Arctic Challenge -kilpailu Open Arctic Challenge -kilpailu

KILPAILUIDEA

Open Arctic Challenge on digitaalisen avoimuuden innovaatiokilpailu Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen alueella. Tavoitteena on luoda Oulun kaupungin ja muiden tahojen julkaiseman avoimen datan avulla uusia palveluita, verkko- ja mobiilisovelluksia sekä uusia liiketoimintakonsepteja. Open Arctic Challenge (OAC) on rinnakkaiskilpailu kansalliselle Open Finland Challengelle. OAC:n kilpailutyöt osallistuvat automaattisesti Open Finland Challengeen ellei osallistuja toisin halua. 

Kilpailuun voi osallistua töillä, jotka voivat olla niin uusia palveluita, sovelluksia, visualisointeja, sisältöjä, kuin palvelukonseptejakin. Arvioinnissa korostuvat mm. asiakasnäkökulma, käyttöliittymän laatu, taloudellinen kestävyys, sekä haasteiden ja aineistojen luova hyötykäyttö.

 

HAASTEET on jaettu kolmeen osaan: 

LUO

Haastesarjassa on tavoitteena luoda joukkoistamalla uutta avointa dataa ja toteuttaa sitä hyödyntävä sovellus. Dataa voi luoda hyödyntämällä esimerkiksi älypuhelimien antureita tai erilaisia IoT-laitteita. Oleellista on, että itse data on avoimesti saatavilla.

YHDISTELE 

Haastesarjassa etsitään Mashup -sovellusta, joka yhdistää vähintään kahta erilaista avointa datasettiä. Mashupin ideana on luoda uutta tietoa yhdistelemällä ja rinnastamalla olemassa olevia avoimia tietoja toisiinsa.

VISUALISOI

Visualisointi -haasteessa toteutetaan avoimen datan pohjalta mahdollisimman informatiivinen ja graafisesti näyttävä visualisointi vapaavalintaisesta aiheesta. Visualisointi tarjoaa keinon ymmärtää ja tulkita avointa dataa paremmin.

 

AIKATAULU

Startti 7.9.2015

Kilpailun lanseeraustilaisuus16.9.2015 Tietomaassa ILMOITTAUDU

Kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä 9.11.2015

Loppugaala 24.11.2015 BusinessKitchenillä

 

PALKINNOT

Pääpalkinto - kaikki kilpailutyöt osallistuvat - 1500e

Haastesarjat -  luo, yhdistele, visualisoi

          1. sija 1000e

2.sija 750e

3.sija 500e
 

AINEISTOT

Kilpailutöissä lähtökohtana on avoin data. Oulun kaupungin datakatalogi on saatavilla osoitteesta: www.ouka.fi/avoindata. Lisäksi voi hyödyntää kaikkea muuta saatavilla olevia avoimia datoja ja avoimia rajapintoja.

Oulun kaupungin aineistot

Oulun liikenne -   liikenteen avoimet rajapinnat 

avoindata.fi julkishallinnon dataa

Open Finland Challengen datakatalogi