Media

Oulu2026-hankkeeseen ja oululaisiin tapahtumiin liittyviä painokelpoisia valokuvia on ladattavissa median käyttöön erilliseltä kuvasivustolta:

Mediakuvapankki

Viestintäohjeet löydät täältä

Hankkeen viestintä- ja markkinointityöryhmä:

Carita Forsman pj, Piia Rantala-Korhonen, Heli Metsäpelto, Satu Fränti, Sari Valppu, Minna Mäki-Heikkilä, Mirja Syrjälä, Henri Turunen ja Riina Aikio.

Uutisia

< Takaisin

Residenssiverkosto etenee Pohjois-Pohjanmaalla

Juuri valmistuneessa selvitystyössä tulee esille hankeen tarpeellisuus, kaivatut roolit ja vetovastuu

Oulu2026-hankeen käynnistämä residenssiselvitys on saatu päätökseen. Selvitys tuo selkeästi esille, että Pohjois-Pohjanmaalla on suuri tarve järjestäytyneelle residenssiverkostolle, jonka vetovastuut ja roolit ovat selkeät.

”Käymieni keskustelujen perusteella on selvää, että tarve verkostolle on ilmeinen. Jatkossa toivotaan, että mukaan lähtevien toimijoiden roolit ovat selkeät. Eli tilaajat, tuottajat tai taiteilijat tietävät mitä heiltä odotetaan,” sanoo selvitystyön tehnyt luovan alan agentti Kaisa Kerätär Sisältötoimisto Wariasta.

”Lisäksi verkostolle kaivataan selkeää kotipesää maakunnassa eli toimijat yhteen sitovaa tahoa ja koordinaattoria”, hän lisää.

Seuraavaksi on tarkoitus etsiä verkostolle rahoitusta.

”Jatkosuunnittelu on jo käynnistetty ja tavoitteena on löytää esimerkiksi rahoituslähteet 2-3-vuotiselle kehittämishankkeelle”, sanoo projektipäällikkö Heli Metsäpelto Oulu2026-hankkeesta.

Rahoituksen turvin on tarkoitus perustaa resurssipankki, johon kootaan Pohjois-Pohjanmaan taidekentän residenssitilat, taiteilijat ja osaaminen. Lisäksi aloitetaan koulutus, jolla autetaan uusia toimijoita residenssiohjelmien laatimisessa. Nykyisiä residenssejä kannustetaan profiloitumaan ja heidän residenssiohjelmiaan tuotteistetaan siten, että alueen kunnat voivat joustavasti niitä hyödyntää.  Tulevan kehittämishankkeen aikana satsataan myös verkoston kansainväliseen yhteismarkkinointiin.

Pohjois-Pohjanmaan taiteilijaresidenssiverkostoa koskeva perusselvitys on tehty kevättalven 2019 aikana, ja siihen on koottu tietopaketti residenssitoiminnasta Suomessa ja maailmalla sekä tiedot maakunnan nykyisistä residenssitoimijoista. Lisäksi haastateltiin Pohjois-Pohjanmaan kuntia residenssitoimintaan liittyvistä toiveista ja kuntien kulttuuritoimintaan liittyvistä voimavaroista ja mahdollisuuksista. Selvitystyö on osa Pohjois-Pohjanmaan liiton Aiko-rahoitusta ja kuuluu osaksi Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihakemuksen sisältöä.

 

Pohjois-Pohjanmaan taiteilijaresidenssiverkosto -selvitys

 

Jakolinkki

Sosiaalisessa mediassa

Oulu2026 löytyy myös sosiaalisesta mediasta.

Facebook @Oulu2026Official

Twitter Oulu2026 Official

Instagram Oulu2026 - Official

 

#oulu2026 #ecoc #oulu 

   

 

Lataa Oulu2026-logo


Painokäyttöön:

Oulu2026_gradient (EPS) (värillinen / vaaka)
Oulu2026_gradient_vertical (EPS) (värillinen / pysty)
Oulu2026_darkblue (EPS) (tummansininen / vaaka)
Oulu2026_black (EPS) (musta / vaaka)

Tulostus- ja nettikäyttöön:

Oulu2026_gradient (PNG) (värillinen / vaaka)
Oulu2026_gradient_vertical (PNG) (värillinen / pysty)
Oulu2026_white (PNG) (valkoinen / vaaka)
Oulu2026_black (PNG) (musta / vaaka)

 

HUOMIOITAVAA:
Jos käytätte Oulu2026-logoa suurissa esitekokonaisuuksissa, videoissa tai kampanjoissa, ottakaa aina yhteyttä hankkeen viestintään:

viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Carita Forsman, carita.forsman@ouka.fi, puh 040 6212 411 

ad ja visuaalinen ilme:
ad Minna Mäki-Heikkilä, minna.maki-heikkila@ouka.fi, 046 922 3741